Cyber Monday - Så förbereder du företaget

Vad är Cyber Monday?

Cyber Monday är den måndag som följer efter Black Friday och den amerikanska högtiden Thanksgiving i slutet av november varje år. Den markerar starten för julhandeln över Internet och började bli allmänt känd under början av 2000-talet. I Storbritannien kallar de dagen, genom att beskriva hur den egentligen är, för Manic Monday (Maniska Måndag). I Sverige började Cyber Monday bli populär runt 2010-2013 för att idag vara en av de viktigaste dagarna under året för de flesta E-handlarna.

Man kan lugnt säga att Black Friday och Cyber Monday trendar allt mer i Sverige baserat på sökningar på "Black Friday" och "Cyber Monday". Vi kan också se att man börjar söka efter dessa termer relativt tidigt. Så börja skapa landningssidor och inlägg som hinner indexeras av sökmotorerna i god tid.

Cyber Monday + Black Friday = SANT!

Även om Cyber Monday inte ökar lika mycket i popularitet som Black Friday, så kan man utläsa en tydlig trend att de båda högtiderna ökar och att relaterade sökningar börjar allt tidigare för varje år som går. Var därför ute i god tid och planera dina kampanjer noggrant.

Att tänka på som företagare inför Cyber Monday

Vi har tidigare skrivit ett inlägg för Black Friday som täcker en hel del av de saker du bör tänka på inför de här två dagarna. Black Friday och Cyber Monday kan verkligen användas för att skapa synergier och generera intäkter.

 • Remarketing. Skapa remarketinglistor från förra veckans kampanjer kring Black Friday. Dessa är de som tidigare visat intresse för dina produkter och bör därför vara lättare att konvertera.
 • E-postmarknadsföring. Använd de leads som du fick in under förra veckan för att skicka ut e-mail om Cyber Monday.
 • Prisjämförelsesajter. Många konsumenter jämför priser. Framför allt under Black Friday och Cyber Monday. Många ser det som ett tävlingsmoment att hitta den billigaste produkten eller största rabatten.
 • Kundklubb. Har du inte börjat med kundklubb än så är det hög tid att börja nu! Ge de i kundklubben ett extra erbjudande i form av “ta tre och betala för två”, fri frakt, att de får ta del av erbjudanden tidigare än övriga eller t o m ett ännu bättre pris.
 • Leveranstider. Trots att det kan tyckas vara långt kvar till julafton så vill de flesta ha sina produkter så snabbt som möjligt. Så har du och en konkurrent samma eller snarlikt pris på en vara, se då till att ha snabbare leverans för att vinna den kunden. Eller t o m fri frakt!
 • Hemsidan. Cyber Monday är nätshoppingens stora dag. Att därför ha en sajt som laddar snabbt, har enkla betalningsmetoder, fungerar väl i mobilen och har analysverktyg installerade på rätt sätt är hygienfaktorer för att öka dina intäkter.
 • Kundsupport. Kunden förväntar sig snabba svarstider och flera val. Vill man ringa, maila, skriva till er på Facebook eller skicka snigelbrev? Alla ska få svar snabbt! Ta in någon extra person tiden runt just Black Friday och Cyber Monday som kan hjälpa till med kundservice, packa varor och uppdatera era kanaler. Det är en stressig tid för alla. Det är värt det, vi lovar!
 • Marknadsföring. Syns du inte så finns du inte. Se därför till att lägga extra tid på att marknadsföra dig i dina kanaler. Tänk dock på att kostnader för marknadsföring ofta går upp kring Black Friday, Cyber Monday, julen, etc. Därför kan det vara bra att göra en budget och sätta ett tak för vad din marknadsföring får kosta.

Tips! Läs artikeln Så marknadsför du din e-handel

Finansiering för att öka dina intäkter - Vi hjälper dig!

Marknadsföring, inköp av varor, extra personal, fakturor som du ska betala eller som du inte har fått betalt för. Det kan vara kostsamt att göra sådana stora insatser och alla har inte likviditeten på plats för att kunna satsa fullt ut. Därför kan ett företagslån från Qred vara lösningen när du behöver ett tillfälligt tillskott av pengar. Låna pengar idag för att kunna öka din försäljning och betala tillbaka med de pengar du tjänar under Cyber Monday.

Företagslån mellan 10 000-2 000 000 kr

 • Ansökan är gratis, ej bindande och tar 1 minut
 • Besked inom 1 timme
 • Pengarna utbetalas samma dag
 • Fast månadsavgift under alla månader
 • Ingen startavgift
 • Ingen bindningstid
 • Inga dolda kostnader
 • Du kan lösa lånet i förtid utan kostnad

Låna inför Black Friday och Cyber Monday, öka dina intäkter och betala tillbaka i förtid – utan extra kostnad.  Snabbt, tryggt och enkelt!

Kreditkort för företagare och shoppinghelger är som en match made in heaven

Du vet väl om att vi har ett kreditkort för företag? Ta därför chansen att shoppa på företaget till bra priset under alla dessa härliga shoppinghelger. Ansök idag och få ditt kort inom en vecka.

Lycka till med företagandet!
/Teamet på Qred

Dela inlägget