Bra Bygg i Nacka Värmdö AB gör skillnad på havet och på fastlandet

Utanför Stockholm, i Nacka och Värmdö, breder sig fantastisk skärgård ut sig. En kortare biltur från centrala Stockholm tar dig direkt ut på lantliga äventyr med grön skog, klippiga berg och friskt vatten i perfekt symbios. Här har de båda bröderna Stefan och Fredrik vuxit upp och spenderar nu sina yrkesliv inom både sjöfarten och byggbranschen.

Befälhavare och matros vintertid

Ja, du läste rätt. Under vintern, när byggjobben inte är lika frekventa, arbetar både Fredrik och Stefan inom sjöfarten på Waxholm II. Där är Fredrik tjänstgörande befälhavare och Stefan matros. Då arbetar de veckovis och bor på fartyget för att sedan vara lediga en vecka och kunna arbeta med företaget Bra Bygg.

Hur startade Bra Bygg?

Företaget kom till efter att Stefan, som är utbildade och var yrkesverksam snickare, hade tröttnat på allt fusk i branschen och att vara anställd. Fredrik var dessutom sugen på att göra något gemensamt och på den vägen är det. Idag har man betalat av sina två lån och har fullt fokus på sommarens högsäsong. Att bygga altaner och uteplatser har blivit deras specialitet, även om de gör allt möjligt inom bygg och hantverk. Under vintern arbetade som sagt de båda bröderna inom sjöfarten, medan deras anställda arbetat med snöröjning av kajplatser och tak. Det är något som de är stolta över, då alla anställda har de papper och utbildningar som krävs för att bedriva sådant arbete.

"Det förekommer även fusk inom snöröjning av tak. Personer som inte har utbildning eller tillräckliga säkerhetsanordningar för att arbeta på tak är där för att tjäna en snabb hacka. Sådant vill inte vi hålla på med," berättar Fredrik Hols.

Se intervjun med bröderna

Dela inlägget