Bankkort för småföretag

Qred VISA fungerar som ett bankkort för företag

Få 1 % cashback
Få flera kort till företaget - helt gratis!
Spara dina kvitton digitalt direkt i appen

Beställ ditt Qred VISA här!

Qred Visa kortbetalning

Köp idag, betala senare med Qreds VISA

Gör dina företagsinköp enklare med Qreds kort som fungerar precis som ett bankkort. Kortet går att använda överallt. Oavsett om du använder det till inköp eller för att betala dina fakturor har du alltid pengarna du behöver. Och det bästa? Allt hamnar på en och samma faktura som kommer en gång i månaden.

Spara när du spenderar

Med Qred VISA sparar du pengar på alla dina företagsinköp! Varje gång du använder ditt företagskort - online eller offline - får du 1% cashback. Den intjänade cashbacken dras av från din månadsfaktura. 

Det är enkelt - om du har gjort inköp för 10 000 kr får du en faktura på 9 900 kr.

1% cashback
Qred Visa betala

Obegränsade möjligheter, inga kostnader

Att köpa det ditt företag behöver med Qreds kort kostar bara priset för själva inköpet. Om du betalar hela din faktura på en gång tillkommer inte några extra kostnader. Om du istället vill använda dig av avbetalning så tillkommer en individuellt bestämd ränta som börjar på 1,95% per månad. 

Årsavgift

Användaravgift

Valutapåslag

0 kr

0 kr

0 %

Se hela prislistan här

Samla alla dina kvitton - digitalt!

Med vår utgiftshantering får du alla dina kvitton digitalt. När du har köpt något behöver du bara ta en bild på kvittot med din mobil. Vid slutet av varje månad får du en rapport med alla utgifter. Bra, va?

Läs mer om Qreds utgiftshantering

Hantera allt i Qreds app

Aktivera ditt kort
Se köp och transaktioner
Hantera kortinställningar

Ladda ner appen: 

App Store DownloadGoogle Play Download

Om Qred

Vår historia

Qred Bank grundades år 2015 av entreprenörer för entreprenörer och är nu Sveriges snabbast växande fintechföretag, enligt Financial Times. Qred har levererat lönsam tillväxt från start och är marknadsledare i Norden med Sveriges nöjdaste kunder, enligt Trustpilot.

Med verksamhet i Sverige, Finland, Danmark, Nederländerna, Belgien, Norge, Tyskland och Brasilien har Qred gett ut hundratusentals lån till småföretag. Ett helt automatiserat och egenutvecklat system för kreditvärdering gör det möjligt för Qred att snabbt och konkurrenskraftigt förse företagsägare med det stöd de behöver för att växa.

Man som håller i ett stort Qred VISA företagskort

Vanliga frågor

Vad kostar Qreds företagskort?

Kortet är kostnadsfritt och har ingen månadsavgift. Köpen har en genomsnittlig räntefri period på 45 dagar. En gång i månaden kommer du få en faktura med 14 dagars betalningsvillkor. Du väljer om du vill betala hela fakturan på en gång (0% ränta) eller dela upp den (från 1,95 % per månad).

Hur hanterar jag en utgift i appen?

Efter att du har gjort ett köp med ditt Qred VISA, går du till den senaste transaktionen i appen, klickar på utgiften och väljer “Hantera utgift”. Då kan du starta kameran på din mobil och ta en bild på kvittot. Klart! 

När du har tagit en bild fyller du i vilken kategori som beskriver typen av köp och hur mycket moms det är i kronor. Vid slutet av varje fakturaperiod får du en rapport av alla transaktioner som har blivit hanterade.

Kan jag betala fakturor med mitt företagskort?

Ja, när du har fått och aktiverat ditt Qred företagskort kan du använda det för att betala fakturor med Qreds mobilapp.

Gör som tusentals andra företag

Testa Qred VISA kostnadsfritt nu. Det fysiska kortet får du inom 5 -7 arbetsdagar men det virtuella kortet kan du börja använda på en gång. Du kan även lägga till ditt kort i din mobila plånbok och betala med ditt virtuella kort varsomhelst där kontaktlösa betalningar accepteras.
Beställ här

Kontakta oss

Hör av dig och berätta hur vi kan hjälpa dig och ditt företag!
08:00 - 17:30 (mån-fre)
Telefon
020-150 333

Uppskattad väntetid:
Mindre än 1 minut
Email
support@qred.se

Uppskattad svarstid:
Mindre än 24 timmar
Chat
Chatta med oss!

Uppskattad väntetid:
Mindre än 1-2 minuter

Varför skapade vi Qred VISA som fungerar som ett kort från banken?

"Sedan vi lanserade 2015 har vi hjälpt fler än 25 000 företag. Vårt mål är att hela tiden utveckla oss själva och vår affär för att fortsätta stärka vårt erbjudande för att hjälpa fler företag. Genom Visa-medlemskapet kan vår produktportfolio breddas ytterligare för att passa våra kunders vardagsbehov, säger Emil Sunvisson, VD på Qred."

Bankkortet är en kredit - om du vill använda den! 

Anledningen till att det är så svårt för småföretag att få ett företagskort med kredit är att banker inte vill lämna kredit till småföretag. Och vårt företagskort är en kredit. Så enkelt är det. Storbankerna vill tjäna pengar på avgifter och inte behöva ta risker. Tyvärr så är riskerna som högst när bolagen är som minst eller är nystartade. Därför kan bolagsformen vara en avgörande faktor.

Tänk på att aldrig handla för pengar som du inte är säker på att du har i framtiden, då är det bättre att spara.

Bankkort är egentligen den första lösningen för BNPL - Buy Now, Pay Later

Det är först på senare år som man har börjat prata om BNPL, men kreditkort från banken var egentligen den första lösningen för Köp Nu, Betala Senare. Redan år 1914 i USA såg den första varianten på kreditkort dagens ljus.

Lös utgiftshanteringen med Qred

Med kortet från Qred kan du hantera dina köp på ett enkelt sätt. Spara fysiska kvitton digitalt direkt i appen för enklare bokföring.

Sammanfattning
 • Samlar alla utgifter på en och samma plats.
 • Funktionen är gratis och ingår i vår app.
 • Du kan skanna kvitton och skapa digitala kopior.
 • Minskar risken att det blir fel.
 • Digitala kvitton gör det lättare att hantera och arkivera utlägg.
 • Du sparar tid och pengar.
 • Slipp oroa dig om att tappa bort kvitton.
 • Ger dig smidiga månadsrapporter över dina köp som du enkelt kan lägga till i din bokföring.
 • Det är gratis - funktionen följer automatiskt med ditt Qred Visa!

Varför bör jag ha ett bankkort för företaget?

För att det redan är svårt som det är att hålla isär det privata och företaget. Utlägg, bokföring, fakturor och annat löser upp gränserna mellan jobbet och din privata ekonomi.

Så ska det inte behöva vara.

Med ett bankkort får du koll över dina utgifter och kan göra de där mindre investeringarna för att kunna växa idag - och betala senare. Ett vanlig exempel är en frilansare som ska fotografera eller filma ett bröllop och behöver en viss utrustningsdel. Istället för att inte kunna ta uppdraget, riskera resultatet av det genomförda uppdraget eller i värsta fall hyra utrustningen, kan man på det här sättet köpa utrustningen och göra det man är bäst på - jobba.

Skillnaden mellan Visa och Mastercard?

Generella skillnader mellan Visa och Mastercard är:

 • Mastercard har lite bättre internationell täckning och accepteras av fler handlare än Visa. Även om den siffran inte påverkar dig som företagare i Sverige, då i princip alla som godtar kortbetalningar i Sverige accepterar Visa.
 • Visa förbjuder handlare att ta en extra avgift för köp med ett kort från Visa. Det här är vanligt förekommande för kort från American Express och Diners i Sverige, där en del handlare beslutat sig för att ta en extra avgift för köp med dessa kort.
 • Mastercard har en något bättre växlingskurs än Visa. Däremot är den så pass marginell att det är viktigare för dig som kortinnehavare att ha koll på den valutapåslag som det kortinstitut eller bank lägger på.
 • Visa förbjuder även handlare att att ha ett lägsta belopp för kortköp, något som kan påverka kiosker, mataffärer och andra verksamheter där man kan köpa billiga produkter.

  Dessutom har inte Qred någon extra avgift för köp utomlands.

Vad är räntan på bankkortet?

Om ditt företag betalar räkningen i tid är det ingen ränta alls. Om du däremot inte skulle kunna betala i tid, eller väljer att skjuta på räkningen, så börjar du betala ränta på det beloppet. Räntan är individuell för varje företag och börjar på 1,95%.

Bankkort används oftast för mindre belopp, som t ex inköp av mindre utrustning som kameror, verktyg, kontorsmateriel, etc. Ett annat vanligt användningsområde är återkommande utgifter som kräver ett kopplat kort. Det kan t ex handla om digitala tjänster och verktyg, marknadsföringskostnader för Facebook Ads eller Google Ads.

Företagslån är ett vanligt alternativ och komplement till företagskort

Genomför man inte så ofta köp som är kopplat till sitt företag, men ändå behöver mindre belopp för att investera i saker, kan ett företagslån vara ett bra alternativ. På Qred erbjuder vi företagslån från 10 000 kronor upp till 2 miljoner kronor.

Det är också vanligt att man har ett företagskort för vardagliga utgifter och ett lån för att investera i varulager, marknadsföring eller för att täcka kassaflödet under en tillfällig svacka.

Testa oss! Det är helt kostnadsfritt!

Du läste rätt. Du kan faktiskt testa företagskortet helt kostnadsfritt. Det kostar ingenting att ansöka eller att få hem kortet i brevlådan.

Det kostar inte heller någonting extra att betala med kortet. Det enda som kostar något är om du väljer att utnyttja den kredit som är kopplad till kortet.

Om du däremot betalar fakturan i tid varje månad, så kostar det ingenting extra. Precis som om du hade haft ett vanligt betalkort där pengarna dras från ett konto.

Bra, va? 

Se mer
Se mindre
Qred i media
Läs nyheter om Qred i vårt pressrum.

Vi är stolta medlemmar i branschorganisationen Swedish FinTech Association.

Vi är stolta medlemmar i branschorganisationen Swedish FinTech Association.

Vi är stolta medlemmar i branschorganisationen Swedish FinTech Association.

Vi är stolta medlemmar i branschorganisationen Swedish FinTech Association.

Vi är stolta medlemmar i branschorganisationen Swedish FinTech Association.