Lån till nystartat företag


Därför får nystartade företag nej från banken

Du kanske funderar på att starta företag? Eller du kanske precis startat ett nytt företag? Att låna pengar från banken till ett nystartat företag är tyvärr inte enkelt. Dels är risken som högst i början innan verksamheten kommit igång och dels är beloppen ganska små. Banken tycker om låg risk och att låna ut höga belopp till stora företag. Det är helt enkelt inte värt tiden för banken att lägga tid på nystartade företag.

Tips! Läs inlägget småföretag har svårt att få banklån

Vad räknas som ett nystartat företag?

Med ett nystartat företag menas ett företag som ännu inte startat ett företag eller inte lämnat det första bokslutet till Bolagsverket. En del banker kräver till och med tre bokslut för att verksamheten inte ska anses som nystartad.

Så gör du för att få ett lån till ett nystartat företag

Innan du ansöker om ett företagslån bör du ha gjort hemläxan. Vad ska ditt företag göra, hur mycket pengar behöver du för att komma igång? Hur mycket kan du betala tillbaka per månad? Du bör noga tänka igenom detta så att du söker om rätt belopp och tydligt kan förklara hur lånet ska betalas tillbaka.

Tips! Läs inlägget småföretag mer lönsamma

Vilken typ av lån passar bäst för nystartade företag?

Traditionellt banklån passar bäst när företaget kommit lite längre och det finns ett etablerat kassaflöde.

Företagslån från ALMI kan fungera om du har mycket tid och kan göra en bra presentation med affärsplan, budget och projektplan. Ansök här.

Företagslån från Qred passar om du har ett tillfälligt likviditetsbehov. Qred är en av få aktörer som lämnar lån till nystartade företag.

Eget kapital passar när det finns en stor potential att företagets värde kan öka om företaget lyckas, men det finns en stor risk att det tar längre tid än planerat.

Läs mer om hur du kan finansiera ditt företag här.

Kreditrating för nystartade företag

När du söker om kredit till nystartat företag görs ofta en kreditupplysning på företaget. Det är mycket ovanligt att kreditratingen blir särskilt hög, eftersom kreditupplysningsföretagen inte har någon historik att basera bedömningen på. Som företag förtjänar du en hög kreditrating genom att konsekvent göra stabila och förutsägbar omsättning och vinst samt undvika alla typer av betalningsanmärkningar.

Vi på Qred har vår egen Qred score, som tar hänsyn till affärsidén och personerna bakom företaget. Ring våra handläggare för en professionell bedömning och få ett snabbt kreditbesked.

Tips! Läs inlägget finansiera ditt nystartade företag

Heading

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇧🇪 België
🇧🇷 Brazil