Lån till enskild firma

Vad är en enskild firma?

Enskild firma är den absolut vanligaste och enklaste företagsformen i Sverige. Företagsformen kallas ibland även enskild näringsidkare. Det som är smidigt med enskild firma är att organisationsnumret är detsamma som personnumret. Det är också enkelt att starta och driva en enskild firma.

En enskild firma kan både ha F-skatt och bli momsregistrerad hos verksamt och skatteverket. Det innebär att ditt företag kan fakturera och göra avdrag för moms. Det du bör tänka på är att en enskild firma är väldigt tätt kopplad till personen som driver den enskilda firman. Det betyder till exempel att alla skulder i en enskild firma också är dina skulder.

Tips! Läs inlägget bli framgångsrik

Hur hittar jag finansiering till enskild firma?

Som enskild firma har du andra typer av utmaningar än den som är anställd eller driver t.ex. aktiebolag. Du är ofta ensam ansvarig för företaget och dess verksamhet. Behovet av finansiering uppstår i de allra flesta företag. Särskilt i ett nystartat företag eller när företaget växer.

Vi på Qred jobbar med duktiga företagare i alla branscher. Många av dessa är just enskilda firmor. När behovet av tillfällig likviditet uppstår är det bra att vi finns. Det tar nämligen bara en minut att ansöka om våra företagslån för enskilda firmor, och du kan ha pengar på kontot redan samma dag. Att ansöka om lån är dessutom helt gratis och naturligtvis inte bindande. Du bestämmer själv om du vill ha lånet genom att godkänna det med ditt BankID.

Hur länge måste jag ha haft mitt företag för att söka lån?

Det spelar ingen roll hur länge du haft ditt företag. Vi lånar även ut pengar till nystartade företag. Det viktiga är att företaget har ett kassaflöde som gör att du kan betala tillbaka lånet. Ta aldrig ett större lån än du kan hantera och fundera noga igenom hur pengarna ska användas.

Tips! Läs inlägget företagslån frilansare

Vilka branscher kan få företagslån?

Vi lånar ut pengar till företag i alla branscher. Ibland får vi ansökningar från företag i branscher vi inte ens visste fanns. Det tycker vi är kul!

Lån till enskild firma är något av vår specialitet. Vi har bland annat lånat ut pengar till restauranger, snickare, frisörer, taxi, tandläkare, advokater, gym, konsulter, kiosker, pizzerior, caféer, verkstäder, musiker, fotografer, hunddagis, food trucks, cykelhandlare, piloter, massörer, IT-experter, biltvättar och mycket mycket mer. Ring oss och berätta vad ditt företag gör!

Tips! Läs inlägget 9 tips till dig som är ung och vill starta företag

Heading

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇧🇪 België
🇧🇷 Brazil