Fakturabelåning – belåna dina fakturor

Välj vilka fakturor du vill belåna. Vår fakturaportal är både enkel att använda och förstå.

Fakturabelåning för små- och mellanstora företag

Välj själv vilka fakturor som du och ditt företag vill belåna. Inga krav på volym eller bindningstider. Precis som det ska fungera! 

Din nya factoringpartner

Belåna fakturan hos oss och få pengarna på kontot inom 24 timmar.

Fakturaservice

Vill du inte finansiera dina fakturor just nu, så kan du alltid använda vår populära service där vi sköter allt kring påminnelser, inkasso och administration.

Testimonials

 • Qred factoring är det mest transparanta och nytänkade finansbolaget jag stött på. Snabba utbetalningar och förstklassig service - 7 dagar i veckan!
  Peder
  Ekonomichef – Byggnationer
 • Har tidigare varit med om finansbolag med långa avtal och krångliga villkor. Hos Qred factoring har vi alltid fått ett väldigt bra och öppet bemötande. Vi är väldigt nöjda med valet av finasiärer!
  David
  VD – Mediabyrå
 • Qred factoring har verkligen funnits där för oss i vått och torrt - när det väl gäller är det extremt viktigt att få loss kapital och de agerar alltid snabbt och proffsigt. För oss är Qred factoring det självklara valet!
  Roberto
  VD – Rivningsbranschen

Integrerar direkt mot din bokföring

Hämtar, skickar & bokför

Om Qred

Vår historia

Qred grundades år 2015 av entreprenörer för entreprenörer och är nu Sveriges snabbast växande fintechföretag, enligt Financial Times. Qred har levererat lönsam tillväxt från start och är marknadsledare i Norden med Sveriges nöjdaste kunder, enligt Trustpilot.

Med verksamhet i Sverige, Finland, Danmark, Nederländerna, Belgien, Norge, Tyskland och Brasilien har Qred gett ut hundratusentals lån till småföretag. Ett helt automatiserat och egenutvecklat system för kreditvärdering gör det möjligt för Qred att snabbt och konkurrenskraftigt förse företagsägare med det stöd de behöver för att växa.

Man som håller i ett stort Qred VISA

Kontakta oss!

Hör av dig och berätta hur vi kan hjälpa dig och ditt företag!
08:00 - 17:00 (mån-fre)
Telefon
020-150 111

Uppskattad väntetid:
Mindre än 1 minut
Email
factoring@qred.com

Uppskattad svarstid:
Mindre än 24 timmar
Chat
Chatta med oss!

Uppskattad väntetid:
Mindre än 1-2 minuter
Qred i media
Läs nyheter om Qred i vårt pressrum.

Vi är stolta medlemmar i branschorganisationen Swedish FinTech Association.

Vi är stolta medlemmar i branschorganisationen Swedish FinTech Association.

Vi är stolta medlemmar i branschorganisationen Swedish FinTech Association.

Vi är stolta medlemmar i branschorganisationen Swedish FinTech Association.

Vi är stolta medlemmar i branschorganisationen Swedish FinTech Association.

Fakturabelåning på ett enklare sätt

Fakturabelåning är ett bra alternativ för företag som behöver extra finansiering. Det är en lösning som ger företag extra finansiering och tillgång till kapital som annars inte skulle vara tillgängligt för att utöka sin verksamhet.

Hur fungerar fakturabelåning?

Fakturabelåning är ett  begrepp som innefattar såväl försäljning som belåning av fakturor. Ett alternativ till att sälja en faktura är belåning av densamma. Men vad innebär egentligen fakturabelåning, vilka är fördelarna och vad kostar det?

Vi går i denna guide går vi igenom allt som är värt att veta om att belåna fakturor – häng med!

 • Få tillgång till dina pengar snabbt istället för att de ska vara bundna i kundfakturor.
 • Spara tid och administrationsarbete genom att låta oss ta hand om påminnelser och krav.

Använd fakturabelåning för att snabbt få betalt

Brukar du fakturera dina kunder med en kredittid på 30 dagar eller längre? I sådana fall bör du överväga att istället belåna dina fakturor och på så vis få betalt snabbare. Det är enkelt att göra detta och du kan själv välja om du vill använda bara en faktura för belåning eller flera fakturor på en och samma gång. Dessutom får du betalt väldigt snabbt – ofta betalas en stor del av fakturabeloppet ut till dig mer eller mindre direkt!

Inom fakturabelåning kan man vanligtvis belåna upp till 80-90% av fakturabeloppet. Det exakta beloppet kan variera beroende på fakturabelåningsföretaget och deras bedömning av fakturans kvalitet och betalningsmöjligheter.

Genom att använda fakturabelåning kan du därmed snabbt få betalt och slippa vänta länge på betalningar från dina kunder. Därmed förbättrar du i praktiken ditt företags kassaflöde och likviditet. Detta utan att behöva korta ner den kredittid som du lämnar till dina kunder. Du kan fakturera med samma kredittid som vanligt, belåna din faktura och få betalt inom ett dygn!

En annan fördel med att använda din faktura för belåning är att du slipper tillhandahålla någon annan säkerhet. Det är istället dina kundfakturor som utgör säkerheten och därmed garantin för belåningen.

Dessutom kan du få hjälp med allt det administrativa kring fakturahanteringen, såsom att skicka påminnelser vid behov. Vad detta innebär är att du kan fokusera på kärnverksamheten och lönsamheten så ordnar ditt factoringbolag pengarna!

Fördelarna med belåning av faktura

De största fördelarna med fakturabelåning är att:

Ni får behålla kontrollen över kundrelationerna. Till skillnad mot när du väljer att sälja en faktura är belåning av fakturor en typ av factoring där ni kan följa era vanliga rutiner. Ni fakturerar helt enkelt era kunder precis som vanligt. Den enda skillnaden är att ni placerar en överlåtelsetext på fakturorna. Fördelen med detta är att ni får möjlighet att behålla kontrollen över era kundrelationer istället för att ge upp denna till factoringbolaget.

Fakturabelåning kan användas i kombination med företagslån. Det ena behöver inte utesluta det andra – ni kan använda fakturabelåning i kombination med vanliga företagslån. Detta är fördelaktigt om ert företag skulle behöva lite extra finansiering. Ni kan du välja att belåna era fakturor och samtidigt även ansöka om ett vanligt lån med eller utan säkerhet.

Tröskeln är lägre än för lån utan säkerhet. Framför allt mindre företag kan ofta ha svårt att få lån utan säkerhet. Dessutom kan dessa bolag ha svårt att ställa ut pant som säkerhet för företagslån då sådana tillgångar vanligtvis saknas. Men med säkerhet i form av en faktura är belåning tillgängligt för de allra flesta företag. Det viktiga är att de kunder som du fakturerar har en hög kreditvärdighet och betalningsförmåga.

Hur mycket kan jag låna genom fakturabelåning?

Fakturabelåning är en populär finansieringsmetod för företag som behöver snabb tillgång till kapital. Genom att belåna sina fakturor kan företag få direkt likviditet och på så sätt finansiera sin verksamhet. Men hur mycket kan man egentligen låna genom fakturabelåning?

Svaret på den frågan beror på flera faktorer. Det finns inget fast svar eftersom det beror på ditt företags specifika situation och vilken fakturabelåningsleverantör du väljer att samarbeta med.

Generellt sett kan du förvänta dig att få låna upp till 80-90% av fakturabeloppet. Det innebär att om du har en faktura på 100 000 kronor kan du förvänta dig att få låna upp till 80 000-90 000 kronor. Den återstående summan utgör fakturabelåningsavgiften som fakturabelåningsleverantören tar ut för att tillhandahålla finansieringen.

Det är också vanligt att fakturabelåningsleverantörer tar hänsyn till din företagshistorik, kreditvärdighet och bransch. Ju mer etablerat dittföretag är och ju bättre kreditvärdighet du har, desto större chans har du att få låna en högre procentsats av fakturabeloppet. Det är därför viktigt att ha en stabil ekonomisk historik och goda betalningsrutiner för att öka dina möjligheter till finansiering genom fakturabelåning.

Hur ska jag bokföra en fakturabelåning?

Vid bokföring av fakturabelåning kan du använda antingen konto 1512 Belånade kundfordringar (factoring) eller 1510 Kundfordringar. Kontakta gärna en redovisningskonsult om du känner dig osäker på hur du ska bokföra en faktura som belånas.

Se mer