Tre skrattandes entreprenörer tittar på en laptop

Företagslån till nystartat företag

Ingen UC
Att ansöka är gratis och inte bindande
Inga dolda kostnader eller startavgifter
Ansök nuAnsök nu

Qred hjälper nystartade företag (startups) med företagslån

Företagslån till startups och nya företag har traditionellt varit svårt att få. Sedan 2015 har det varit vårt främst mål att kunna hjälpa så många nystartade småföretag som möjligt med rätt typ av finansiering.

Det spelar därför ingen roll om du har ett nytt eller gammalt företag. Litet är större spelar inte heller någon roll. Så glöm år av historik, balans- och resultatrapporter och krångliga affärsplaner som banken vill se. På Qred bryr vi oss om dig och dina framtidsplaner. Det är också därför som vi inte tar någon UC på dig som privatperson. Vi använder oss av Creditsafe och där är det endast vi (Qred) och du som ser den kreditupplysningen - inga andra banker eller långivare!

Företagslån till nystartat företag utan UC

Vi erbjuder alla typer av bolag företagslån utan UC. Så här fungerar ett lån genom Qred: 

 1. Ansökan tar 1 minut
 2. Du får besked inom 1 timme
 3. Pengarna utbetalas samma dag

Lånet har...

 • Ingen startavgift
 • Ingen bindningstid
 • Inga dolda kostnader

Välkommen in med en ansökan!

Få ett gratis erbjudande

Ansök om företagslån till nystartat företag

Därför får nystartade företag nej från banken

Du kanske funderar på att starta företag? Eller du kanske precis startat ett nytt företag? Att låna pengar från banken till ett nystartat företag är tyvärr inte enkelt. Dels är risken som högst i början innan verksamheten kommit igång och dels är beloppen ganska små. Banken tycker om låg risk och att låna ut höga belopp till stora företag. Det är helt enkelt inte värt tiden för banken att lägga tid på nystartade företag.

Tips! Läs inlägget småföretag har svårt att få banklån

Vad räknas som ett nystartat företag?

Med ett nystartat företag menas ett företag som ännu inte startat ett företag eller inte lämnat det första bokslutet till Bolagsverket. En del banker kräver till och med tre bokslut för att verksamheten inte ska anses som nystartad. Det tycker vi på Qred är fel, då det tre första åren av ett företag är de allra svåraste. Då kan man behöva tillfälliga tillskott av kapital för att växa.

Starta eget lån - Ett företagslån för att starta eget

Innan du ansöker om ett företagslån bör du ha gjort hemläxan. Vad ska ditt företag göra, hur mycket pengar behöver du för att komma igång? Hur mycket kan du betala tillbaka per månad? Du bör noga tänka igenom detta så att du söker om rätt belopp och tydligt kan förklara hur lånet ska betalas tillbaka.

Tips! Läs inlägget småföretag mer lönsamma

Vilken typ av lån passar bäst för nystartade företag?

 • Traditionellt banklån passar bäst när företaget kommit lite längre och det finns ett etablerat kassaflöde.
 • Företagslån från ALMI kan fungera om du har mycket tid och kan göra en bra presentation med affärsplan, budget och projektplan.
 • Företagslån från Qred passar om du har ett tillfälligt likviditetsbehov. Qred är en av få aktörer som lämnar lån till nystartade företag.
 • Eget kapital passar när det finns en stor potential att företagets värde kan öka om företaget lyckas, men det finns en stor risk att det tar längre tid än planerat.

Läs mer om hur du kan finansiera ditt företag här.

Lån till nystartat aktiebolag

I vår Qred-score bedömer vi, precis som många andra banker och långivare, aktiebolag som något positivt. Man har gått in med ett aktiekapital och det finns oftast flera personer med i företaget. Kan man dessutom lägga till någon som går i personlig borgen med dig som ansöker om lånet. Det kallas för borgensman och våra krav på en personlig borgensman är: 

 • Att personen ska vara svensk medborgare
 • Ha en ordnad ekonomi
 • Inget skuldsaldo

Betalningsanmärkningar är inget som stoppar oss från att ge ut ett lån, men det kan vara ett hinder. Man kan bli erbjuden ett lägre belopp till ett lite högre pris innan man har gjort några betalningar.

Lån till nystartad enskild firma

Som nystartad enskild näringsidkare (EF) kan det vara svårt att hitta rätt typ av finansiering. Oftast har man en lite mindre verksamhet som är säsongsbetonad eller känslig på andra sätt. Banker har traditionellt sett haft svårt att erbjuda lägre lån till enskilda firmor. Det har helt enkelt inte varit tillräckligt lönsamt. Det tycker vi på Qred är fel och vill därför hjälpa de allra minsta och nystartade med finansiering. Det gör vi genom mindre lån och att vi på så sätt lär känna varandra och kan höja lånet på sikt.

Ett annat alternativ är att använda vårt kreditkort för företag. Då slipper du privata utlägg och krånglig bokföring. Allt samlas på en faktura och det är perfekt för de vardagliga kostnaderna och inköpen.

Lån till nystartat handelsbolag

Precis som vid alla andra lån som Qred ger ut, så är det fördelaktigt om du kan få en eller två personer till som kan gå i personlig borgen för lånet. D v s att man får personligt betalningsansvar för lånet. Har du och den andra personen ordnad ekonomi, så brukar det underlätta vid både lånebelopp och avgiften för lånet.

Lån till nystartat kommanditbolag

Som sagt, Qred kan hjälpa alla typer av bolag med finansiering. Vi ser väldigt positivt på att det är två stycken som delar ansvaret mellan en kommanditdelägare och en komplementär.

Kreditrating för nystartade företag

När du söker om kredit till nystartat företag görs ofta en kreditupplysning på företaget. Det är mycket ovanligt att kreditratingen blir särskilt hög, eftersom kreditupplysningsföretagen inte har någon historik att basera bedömningen på. Som företag förtjänar du en hög kreditrating genom att konsekvent göra stabila och förutsägbar omsättning och vinst samt undvika alla typer av betalningsanmärkningar.

Vi på Qred har vår egen Qred score, som tar hänsyn till affärsidén och personerna bakom företaget. Ring våra handläggare för en professionell bedömning och få ett snabbt kreditbesked.

Tips! Läs inlägget finansiera ditt nystartade företag

Kontakta oss

Vi älskar småföretagare. Hör av dig och berätta hur vi kan hjälpa dig och ditt företag!
08:00 - 17:30 (mån-fre)