Sälj fakturor och få betalt inom 24 timmar med fakturaköp

Välj vilka fakturor du vill sälja. Vår fakturaportal är både enkel att använda och förstå.

Välj själva vilka fakturor ni önskar finansiera

Full frihet i att själva välja vilka fakturor ni önskar sälja och vilka ni vill lägga på service. Vår faktureringsportal är både enkel att använda och att förstå. Ni får en tydlig överblick över samtliga fakturor.

Sälj dina fakturor

Överlåt fakturan till oss och ni har pengarna inom 24 timmar.

Fakturaservice

Är ni inte i behov av kapitalet just nu kan ni alltid välja att sätta era fakturor på service där vi sköter utskick, påminnelsehantering och vägen till inkasso om det skulle behövas.

Testimonials

 • Qred factoring är det mest transparanta och nytänkade finansbolaget jag stött på. Snabba utbetalningar och förstklassig service - 7 dagar i veckan!
  Peder
  Ekonomichef – Byggnationer
 • Har tidigare varit med om finansbolag med långa avtal och krångliga villkor. Hos Qred factoring har vi alltid fått ett väldigt bra och öppet bemötande. Vi är väldigt nöjda med valet av finasiärer!
  David
  VD – Mediabyrå
 • Qred factoring har verkligen funnits där för oss i vått och torrt - när det väl gäller är det extremt viktigt att få loss kapital och de agerar alltid snabbt och proffsigt. För oss är Qred factoring det självklara valet!
  Roberto
  VD – Rivningsbranschen

Integrerar direkt mot din bokföring

Hämtar, skickar & bokför

Kontakta oss!

Hör av dig och berätta hur vi kan hjälpa dig och ditt företag!
08:00 - 17:00 (mån-fre)
Telefon
020-150 111

Uppskattad väntetid:
Mindre än 1 minut
Email
factoring@qred.com

Uppskattad svarstid:
Mindre än 24 timmar
Chat
Chatta med oss!

Uppskattad väntetid:
Mindre än 1-2 minuter
Qred i media
Läs nyheter om Qred i vårt pressrum.

Vi är stolta medlemmar i branschorganisationen Swedish FinTech Association.

Vi är stolta medlemmar i branschorganisationen Swedish FinTech Association.

Vi är stolta medlemmar i branschorganisationen Swedish FinTech Association.

Vi är stolta medlemmar i branschorganisationen Swedish FinTech Association.

Vi är stolta medlemmar i branschorganisationen Swedish FinTech Association.

Har du några frågor?

Här har vi samlat några av de vanligaste ställda frågorna om factoring. Om du inte hittar det du söker kan du alltid klicka dig vidare där vi har alla frågor och svar.

Hur ska jag sälja en faktura?
Vad innebär det att sälja en faktura?
Vad är det för skillnad på fakturaköp och fakturabelåning?

Sälja sina fakturor, fakturaköp, fakturabelåning...

Factoring innebär att du kan låna pengar mot den säkerhet du har i dina kundfakturor. Fakturaköp är ett bra sätt att få loss kontanta medel, exempelvis när du inte får lån från banken eller när du håller på att expandera och behöver förstärkta likviditeten tillfälligt.

Vad kostar det att sälja sina fakturor?

Oftast får du låna mellan 70 – 80 % av fakturasumman vid fakturabelåning medan fakturaköp erbjuder dig 100% av fakturasumman minus avgiften. Avgiften ligger ofta på mellan 1,5 – 3 % på fakturasumman. Räntan är baserad på belåningsgrad och fakturarisk.

Saker som påverkar räntan negativt är

 • Om ditt företag har betalningsanmärkningar
 • Om ditt företag har gjort förlust
 • Om ditt företag har bytt företrädare de senaste åren

Saker som påverkar räntan positivt är

 • Högre månadsvolym
 • Kreditvärdiga mottagare
 • Gedigen historik

Vi har inga volymkrav, men vi kan ofta hitta förmånligare lösningar vid större volymer.

Kontakta oss direkt för ett besked samma dag!

Vi hanterar din ansökan snabbt och du får ett besked redan samma dag.

Bra, va? 

Alternativ till att sälja sina fakturor

Två alternativ till att sälja sina faktura kan vara företagslån för större investeringar, checkkredit för kassaflöde eller ett företagskort för de mer vardagliga utgifterna.

Omvänd factoring

Som vanlig factoring fast tvärtom?

I vanliga fall kan ett företag sälja sina fakturor till ett finansbolag som betalar ut pengarna direkt. I omvänd factoring, leverantörsfinansiering eller reversed factoring, så är det gäldenären som är initiativtagare - inte leverantören (den som säljer fakturan).

Varför vill man ha omvänd factoring?

Oftast handlar det om att gäldenären vill ha längre betalningsvillkor.

Så fungerar omvända fakturatjänster

Det börjar med att gäldenären kontaktar factoringföretaget eller finansbolaget för att se om de kan få fakturaskulderna finansierade gentemot sina leverantörer. Factoringföretaget gör då en kreditbedömning av gäldenären. Ett godkännande om reverse factoring, leverantörsfinansiering eller omvänd factoring sker bara om gäldenären har väldigt bra betalningsförmåga och kreditvärdighet. Det är för att de flesta factoringföretag och finansbolag, men även banker, garanterar factoring utan regress för alla fakturor som de köper.

Får man till en överenskommelse får företaget en kredit upp till ett visst belopp. Avtalet måste tecknas mellan företaget som får krediten, leverantören och factoringföretaget.

Man får då som företag en sorts löpande kredit som kan liknas vid en checkkredit. Oftast är det här en billigare finansieringslösning, men det är relativt svårt och ovanligt att lösa. Det positiva med omvänd factoring är att leverantören alltid kommer att få betalt av factoringföretaget och det sänker därför riskerna för upplägget.

Utmaningar och lagar

Det finns ofta problem, särskilt inom byggbranschen, kring betalningstider. Många stora bolag har långa betalningsvillkor som sätter de mindre underleverantörerna i kläm då de måste ligga ute med mycket pengar för personal, material, fordon, maskiner, osv.

Från och med den 1 mars 2022 är det lag för företag med fler än 249 anställda att rapportera vilka betalningstider de har till sina underleverantörer.

Dessa uppgifter är företagen skyldiga att lämna:

 • Den genomsnittliga avtalade betalningstiden
 • Den genomsnittliga faktiska betalningstiden
 • Den andel fakturor som betalats efter utgången av avtalad betalnings­tid

Betalningstider måste redovisas separat för underleverantörer med:

 • 0–9 anställda
 • 10–49 anställda
 • 50–249 anställda

Om ni som företag använder er av omvänd factoring, ska ni redovisa de uppgifterna separat. Det betyder alltså att ni ska rapportera ytterligare nio uppgifter om ni använder omvänd factoring för alla tre storlekskategorier på företag.

Frågor och svar om att sälja fakturor

 1. Hur hanteras konfidentiell information och dataskydd i processen av fakturaköp och fakturaservice?

  När det gäller hantering av konfidentiell information och dataskydd i processen för fakturaköp och fakturaservice, är det standard att alla finansbolag och banker, inklusive Qred, följer strikta regler och förordningar för dataskydd och integritet. Dessa regler är utformade för att skydda både företagets och dess kunders information. Dessa åtgärder inkluderar kryptering av digital information, säker inloggning och behörighetskontroller för att försäkra att endast auktoriserad personal har tillgång till känslig information.
 2. Finns det några långsiktiga konsekvenser eller nackdelar för företagets kreditvärdighet vid användning av fakturaköp eller fakturaservice?
  Angående långsiktiga konsekvenser eller nackdelar för företagets kreditvärdighet vid användning av fakturaköp eller fakturaservice, är det vanligtvis så att användning av dessa tjänster inte direkt påverkar ett företags kreditvärdighet negativt. Istället kan de hjälpa företag att förbättra sin likviditet och därmed potentiellt stärka deras ekonomiska ställning. Dock är det viktigt för företag att hantera sina finansiella åtaganden klokt för att undvika överbelåning.
 3. Vilka kriterier använder Qred för att bedöma en fakturas eller ett företags kreditvärdighet?

  Kriterierna som Qred använder för att bedöma en fakturas eller ett företags kreditvärdighet kan inkludera analys av företagets finansiella historik, betalningsanmärkningar, förlusthistorik, och eventuella förändringar i företagsledningen. Dessutom kan fakturans storlek, åldern på fordringen och den slutliga kundens kreditvärdighet också spela en roll i bedömningen.
 4. Hur påverkar användningen av omvänd factoring relationen mellan företaget, dess leverantörer och factoringföretaget?
  Användningen av omvänd factoring kan påverka relationen mellan företaget, dess leverantörer och factoringföretaget genom att skapa en mer stabil finansiell miljö för leverantörerna, som garanteras betalning för sina fakturor. Detta kan leda till starkare och mer förtroendefulla affärsrelationer. Dock är det viktigt att alla parter är tydliga med villkoren för att undvika missförstånd.
 5. Vilka specifika steg och dokumentation krävs för fakturaköp eller fakturaservice med Qred?
  För att inleda en process för fakturaköp eller fakturaservice med Qred, skulle ett företag vanligtvis behöva genomgå en ansökningsprocess som inkluderar inlämning av företags- och finansiell information, såsom organisationsnummer, annan dokumentation och information om de fakturor som önskas finansieras. Detaljer om stegen och den specifika dokumentationen kan variera beroende på tjänsten och kräver direkt kontakt med Qred för att få de mest aktuella och relevanta instruktionerna.
Se mer