SEO-tips till butiker och e-handel

Oavsett om man driver enbart driver en fysisk butik, enbart en onlinebutik eller både och så måste man tänka till kring sin sökmotoroptimering. Strategin och tänket kanske kommer att vara lite olika beroende på om man optimerar för sin fysiska butik eller för sin e-handel, men du kommer inte undan det faktum att sök är en viktig kanal för dig.

Tänk på det lokala söket

Om din butik finns i Borås kan du med fördel försöka optimera för just "Borås".

Det kan du göra på några olika sätt. Ett sätt kan vara att skapa och optimera din Google My Business. Med en profil i Google My Business kan du lägga upp ditt företagsnamn, logotyp, öppettider, samla recensioner och mycket mer. Skulle dessutom sökaren (vi väljer att referera till personen/kunden till sökaren) befinna sig i Borås och söka efter "Klädesbutik herr" skulle det lokala söket på plats i sökresultatet och kanske driva sökaren till din butik med hjälp av vägbeskrivningen som finns ett knapptryck bort.

Optimera dina landningssidor

Skapa innehåll

Är ninjametoden för content marketing något för dig? 

Mattias Bergman på Commercial Content gästade vår podcast och tipsade om en tidseffektiv och enkel metod för content marketing (innehållsmarknadsföring). Avsnittet #2 Ninjametoden för content marketing är nästan 27 minuter långt och ger dig en tydligen genomgång om hur du ska tänka. Om du vill så kan du ju läsa hans strategi och lyssna på avsnittet samtidigt genom att klicka på länken ovan.

Relaterade videos