Sambla i samarbete med Qred

Hur fungerar det?

Det är snabbt, tryggt och enkelt att ansöka om ett företagslån hos Qred.

Det tar endast 1 minut, är gratis och ej bindande.

Du får besked inom 1 timme, signerar med BankID och pengarna betalas ut samma dag.

✔️ Företagslån upp till 5 000 000 kr

✔️ Ansökan är ej bindande

✔️ Fast månadsavgift

✔️ Ingen bindningstid

✔️ Alltid personlig service

Välj en produkt nedan

Ansökan är gratis och du binder inte upp dig till något.

Ansök på 1 minut

Att ansöka om ett lån för ditt företag går snabbt. Det är kostnadsfritt och ansökan är inte bindande.

Besked inom 1 timme

Efter ansökan kontaktar vi dig inom 1 timme och du får ett erbjudande på e-mail och SMS. Använd BankID för att godkänna.

Utbetalning samma dag

När du har godkänt ditt företagslån betalar vi ut pengarna samma dag.

Det här är Qred

Sveriges nöjdaste kunder

Vi hade gärna berättat mer om våra snabba processer och vår personliga service. Men vi ser hellre att våra tusentals nöjda kunder talar för oss!

Robert , Kaffebaren

"Qred hjälpte mig att behålla det jag hade i en period som var tuff."

Kenny, The Good Gringo

Kenny, The Good Gringo

"Qred hörde av sig efter en dag och kom med ett låneförslag. Det kändes som en fair deal!"

Joakim och Erik, Kvalitetsfog

Joakim & Erik, Construction contracters

"Tack vara Qred kunde vi leasa vår firmabil och betala ut löner."

Vad du än behöver ditt lån till, hjälper Qred dig med ett smidigt och flexibelt lån! Från arbetskapital till ny utrustning - vi stöttar dig oavsett vad.

Personlig service

Vårt fantastiska kundteam finns där och hjälper dig varje steg på vägen.

Fast pris

Varje månad betalar du samma fasta avgift för lånet. Vi har ingen ränta eller andra kostnader.

Ej bindande

Företagslånen har ingen bindningstid. Om du vill betala tillbaka lånet tidigare är det inga problem. Du betalar bara för de månader du har lånet.

Inga dolda avgifter

Transparens är ett av våra kärnvärden på Qred. Vi har inga dolda avgifter eller överraskningar. Företagslån ska vara schysst och enkelt.

Vanliga frågor

Vad är Qred?

Qred är det nya sättet att låna pengar och få finansiering till sitt företag. Alla svenska företag kan ansöka om lån upp till 2 000 000 kr utan att behöva gå till banken. Normalt får du ett besked inom en timme och vi betalar ut pengarna samma dag. Du betalar ett fast belopp varje månad utan några dolda avgifter och du kan när som helst betala tillbaka lånet utan ytterligare avgifter (du betalar bara för de månader du har lånet). Månadsavgiften är individuell och beror på din qred-score. För varje påbörjad månad betalar du tillbaka på lånet, den s k amorteringen, och den fasta månadsavgiften.

Hur ansöker jag om företagslån?

Det är enkelt att ansöka om ett företagslån och tar bara 60 sekunder. Dessutom är det kostnadsfritt. Du kommer igång med 3 enkla steg:

 1. Fyll i ansökan (önskat belopp, organisationsnummer, e-post och mobilnummer). Ansökan är kostnadsfri och inte bindande.
 2. Skicka eventuellt kompletterande uppgifter. Lånebesked ges oftast inom 1 timme under normal kontorstid.
 3. Du väljer själv om du vill gå vidare efter att du fått ett lånebesked. När du godkänt lånet med ditt BankID så betalas pengarna ut inom en timme.

Hur mycket kan jag låna?

Qred erbjuder lån från 10 000 SEK till 5 000 000 SEK. Gör en ansökan för att få reda på vad du kan låna.

Vad är räntan för företagslånet?

Kostnaden för att låna pengar och långivarens avkastning på utlåningen. Det finns fast och rörlig ränta, precis som för andra lån. Vi på Qred har ingen ränta. Vi har en fast månadsavgift.

Våra lån har alltså inte en separat ränteavgift. En fast månadsavgift betalas varje månad som kostnad för lånet. Inga andra avgifter tillkommer. Den fasta månadsavgiften är individuell och baseras på din Qred Score. Företagets Qred Score baseras på väldigt många parametrar och vi gör en samlad bedömning av varje ansökan. Lånet har ingen bindningstid, startavgifter eller andra dolda avgifter.

Mer om hur räntan på företagslån bestäms

Prissättning av företagslån, d.v.s. den ränta och de avgifter som företaget får betala, sätts av långivare som banker och finansiella företag.

Det finns hundratals långivare på den svenska marknaden. För att du ska hitta rätt långivare till ditt företag måste du förstå hur de arbetar. Vi har gjort ett illustrativt exempel:

Dinosaurierna – Det här är traditionella långivare som i huvudsak bara bryr sig om en enda sak: Vilka tillgångar som kan pantsättas som säkerhet för lånet som långivaren kan beslagta i den händelse att företaget inte kan betala tillbaka lånet? Om ditt företag t.ex. vill låna 500 tusen kronor, måste du pantsätta t.ex. ett hus som är värt minst 600 tusen. Pantsättning sker genom pantbrev och företagsinteckningar.

Att vara en dinosaurie på lånemarknaden är en framgångsrik strategi och har funkat i tusentals år. Problemet är tyvärr att man då helt missar att bedöma företagets livskraft och affärsidé, vilket utesluter en stor andel av svenska företagare från lånemarknaden. Sorgligt nog agerar många svenska banker fortfarande som dinosaurier.

Räknenissarna – Det är många faktorer som spelar in när man bedömer företags sannolikhet att kunna betala tillbaka sitt företagslån. Statistiskt sett är t.ex. risken större att låna ut pengar till nya företag än till gamla företag. Ett företag med en betalningsanmärkning är en större risk än ett företag utan. Och så vidare. Räknenissarna har analyserat hundratals faktorer och tror sig kunna bedöma varje företags risk genom att analysera hundratals parametrar. Genom att automatisera hela processen kan den manuella kostnaden minskas och även små lån bli lönsamma.

Grovt sett kan dela upp parametrarna i fyra olika kategorier:

Företagets stabilitet
 • Verksamhet i antal år
 • Säsongsvariationer
 • Konjunkturberoende
 • Kundberoende
Finansiella nyckeltal
 • Omsättning
 • Vinst
 • Tillväxt
 • Vinstmarginaler
Betalningshistorik
 • Betalningsmoral
 • Betalningsanmärkningar
 • Skuldsaldo eller utmätning
 • Företrädares historik
Kassaflöde och skulder
 • Skuldens storlek
 • Typ av skuld och lån
 • Skuldtrend
 • Skulder i förhållande till omsättning

Realisterna – Det här är den nya generationen av långivare. Till skillnad från bankerna har de inte en stor kostnadsbas för personal och bankkontor, utan kan hantera en stor mängd små lån genom att använda digital teknik.

Till skillnad från dinosaurierna lägger man ingen vikt vid traditionella säkerheter, utan gör istället en kvalificerad bedömning av affärsmodellen och personen eller personerna bakom företaget. Moderna långivare som Qred gör alltid en manuell sista bedömning där faktorer som entreprenörens erfarenhet, drivkraft och kompetens vägs in i den sammanlagda bedömningen. Därför kan de nya realisterna både ge lån till företag som inte skulle fått låna från vare sig dinosaurierna eller räknenissarna, samtidigt som andelen dåliga betalare kan hållas nere.

Vad är kostnaderna för ett företagslån från Qred?

Qred har inte en standardränta, utan vi gör individuella bedömningar för varje företag - vi erbjuder dem en personlig offert som bäst matchar deras behov. Qred erbjuder full insyn och lånevillkor som är lätta att förstå. Vi har till exempel inga startkostnader, dolda avgifter och vi arbetar inte med bindningstider. Istället har kunderna möjlighet att när som helst återbetala lånet till fullo, vilket ger företagare möjlighet att behålla kontrollen över sin ekonomi.

Vad betalar våra kunder varje månad? Vi tar ut en standardavgift för våra lån (baserat på lånets löptid, individuell kreditvärdering och belopp) i kombination med en standardavskrivning. Kombinera de två (tjänsten + avskrivningar) och det är de vanliga månatliga betalningarna utan oväntade överraskningar. Tydligt, enkelt och transparent: det är därför smarta företagare väljer Qred för företagslån och finansiering.

Hur betalar jag tillbaka lånet?

Du betalar enklast genom följa instruktionerna på den faktura som vi har skickat till dig. Är du osäker på hur mycket du ska betala, vilket datum som gäller eller liknande kan du logga in på Mina Sidor.

Vid frågor kan du alltid ringa oss på 020-150 333, maila support@qred.se eller chatta med oss här på hemsidan. Vi har öppet mån-fre mellan kl. 07:00-17:30.

Kontakta oss

Hör av dig och berätta hur vi kan hjälpa dig och ditt företag!
08:00 - 17:30 (mån-fre)
Telefon
020-150 333

Uppskattad väntetid:
Mindre än 1 minut
Email
support@qred.se

Uppskattad svarstid:
Mindre än 24 timmar
Chat
Chatta med oss!

Uppskattad väntetid:
Mindre än 1-2 minuter