Veckans Företag - Odéns Byggservice i Östersund

16/1/2018
3
minuter

Christian Billing

Marketing Manager Sweden
Qred AB
3
minuter

Under en kall januaridag besökte vi vackra Östersund och Alexander Odén som äger Odéns Byggservice. Företaget är snart 3 år gammalt och har 7 anställda. De sysslar med allt från snickeri till byggställningar och solpaneler.

Efter att ha varit anställd och arbetat på diverse jobb, främst inom byggställning, bestämde sig Alexander att starta eget. Det passar perfekt med att kunna styra över sin egen tid då han har en fru och två små barn. Alexander gillar friheten, marknadsföring och att få jobba med det han brinner för. Nu är den stora drömmen att få klart företagets lokaler så att han kan förena sina två drömmar - bygg och träning. På övervåningen i lokalen har Alexander planer på att bygga ett gym.

Kul att få vara här och se Odéns Byggservice! Berätta lite om dig själv och hur det startade.
Jag är nyfyllda 30 år och har kört eget i ungefär 2,5 år. Jobbade tidigare som ställningsbyggare i 12-13 år, kanske. Måttligt less på att vara ute. Har alltid gillat att jobba hemma, snickra och har alltid velat vara egenföretagare. Då kom jag in på den här biten och var anställd ett år och sen fick jag för mig att starta eget. Sedan dess har jag kanske varit utan jobb i en dag. Det har varit fullt ös sen dess och nu har vi snart sju anställda. Det rullar på. Vi kör ju både renoveringar, byggställning och solpaneler. Ja, det mesta inom byggbranschen.

Vad roligt! Vad är den största utmaningen för dig som företagare idag?
Ligga lägre i pris än alla andra... Nej, men det är väl att växa. Man vill ju växa så fort som möjligt. Det är väl lätt att växa lite för fort. Att hitta en fin balans där är väl det viktigaste. Hitta saker att investera i och möjligheter att växa i ett säkert men raskt tempo.

Vad ser du för möjligheter med att vara egen företagare?
Det finns ju hur mycket som helst. Jag har ju inte haft ångest för att åka till jobbet en enda dag på 2,5 år. Det är snarare tvärtom. Jag längtar till jobbet och tycker att det är extremt kul. Det finns ju alla möjligheter att växa, utvecklas som person och kunskapsmässigt inom olika yrken. Är det något som jag inte kan så tar jag reda på det, lär mig och sen är det bara att köra.

Hur kom du i kontakt med Qred?
Det var nog via Google, tror jag. Jag fick bra hjälp från dag 1.

Skulle du kunna rekommendera Qred?
Ja, absolut! Det är en perfekt säkerhet att ha. Ibland när man har investerat och gasat lite för mycket så är det lätt att ligga lite efter ekonomiskt. Då är det en bra trygghet att kunna luta sig tillbaka på.

Tack, Alexander. Lycka till med företaget!
Tack så mycket!

Vill du se fler företag så kan du klicka vidare till kategorin Veckans Företag.

/Teamet på Qred

Håll dig uppdaterad som företagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil