Väx med ett företagslån du inte trodde att du kunde få

30/4/2019
3
minuter
En man i tröja som funderar

Christian Billing

Marketing Manager Sweden
Qred AB
3
minuter

Historiskt sett har det varit svårt för småföretag att få ett lån till företaget från någon av de traditionella storbankerna. Sedan finanskrisen på 1990-talet har bankernas lånestock av lån till företag gått från 50% till ynkliga 15%. I företagslånens ställe har privatlånen och framför allt bolånen tagit plats. I storstäderna har bopriserna ökat och belåningen av bilar, båtar och liknande har också ökat.

Det här har haft stor påverkan på samhället i stort. Småföretagen fick inte den stöttning som krävs i form av finansiering, lagar och regler. Till för några år sedan…

Företagslån online - räddningen för småföretag?

När vi grundade Qred år 2015 var vi bland de första inom vår nisch - företagslån online. Det fanns en del utmaningar och trösklar att övervinna vid den tiden. Mobilt BankID hade t ex inte slagit igenom riktigt och hade inte samma trovärdighet och förtroende som det har idag. Då fick vi ofta guida företagare med att hitta appen och ladda ned e-legitimationer. Idag har omkring 7,5 miljoner ett mobilt BankID, varav hela 97,5% av svenskarna mellan 21 och 50 år har det installerat på mobilen.

Idag är det alltså inget stigma att ta ett lån online, som det kanske var för 5, 10 och 15 år sedan. Nu finns det ett annat förtroende för bank-, finans- och kreditinstitut som kan lägga grunden för en ny era av service gentemot företagare.

En annan typ av bedömning

Istället för att fokusera på att ditt företag är hundra år gammalt, har tiotals anställda, rapporter och hög omsättning, så väljer vi att titta på andra faktorer. Kassaflöde, affärsidé och att du verkar vara en uppskattad kraft inom din nisch är några saker som vi kollar på när vi ska bedöma ett företag. Att samarbeta med Creditsafe, Scrive, andra leverantörer av data och det personliga telefonsamtalet vi har med dig, gör att vi ofta kan göra en bättre bedömning än banken. Då spelar det ingen roll om du är ny och liten. Vi kan hjälpa dig ändå!

Bankkontorens nedläggningar - ett hot mot den lokala företagaren

Kontor efter kontor läggs ned i såväl städer som på mindre orter. Ska du verkligen behöva sätta dig i bilen för att åka flera mil för att i överhuvudtaget kunna besöka en banktjänsteman? Vi tycker inte det! Istället för en dyr kostnadskostym, i form av lokala kontor och tusentals välavlönade tjänstemän, kan Qred hålla kostnaderna nere för att kunna erbjuda lån till fler företagare.

Väx med ett företagslån från Qred

Även om det visar sig att vi kan godkänna ett visst belopp till dig så kan det betyda att du, efter några månadsbetalningar, kan bli godkänd för ett högre belopp. Det är för att du som kund har din egen Qred-score hos oss och att alla datapunkter och beteenden spelar in i vad vi kan göra för dig som kund. Är du inte sen med betalningar förbättras din Qred-score - och tvärtom. Därför kan du växa med oss och bevisa varför du ska bli godkänd för ett större lån till en lägre kostnad.

Välkommen!

  • Ingen startavgift
  • Ingen bindningstid
  • Inga dolda kostnader

Ansökan tar 1 minut, du får besked inom 1 timme och pengarna utbetalas samma dag. Ansökan är dessutom gratis och icke bindande.

Håll dig uppdaterad som företagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil