Våra 10 mest lästa inlägg (2021)

7/12/2021
3
minuter
Konfetti som skjuts ut över en stor publik på en konsert

Felix Gisle

Sales & Marketing Trainee
Qred
3
minuter

Ännu ett år har gått och mycket har hänt här på Qred. Tidigare under hösten så lanserade vi (äntligen!) det nya Qred-kortet för småföretagare, och vi fortsätter sträva efter sätt att förbättra oss´´ och utvecklas med dig. Med det vill vi igen säga - tack!

Ni får oss att vilja fortsätta skriva, filma, fotografera och spela in fler podcastavsnitt för att nå våra mål - att hjälpa fler att starta företag och existerande företagare att driva sina företag på ett bättre sätt.

597 inlägg and counting…

Till idag (2021-12-08) har vi publicerat 597 st inlägg. Lägg då till andra landningssidor, filmer i sociala medier, osv så har vi fått ut en hel del innehåll som ska kunna vara till hjälp för en modern företagare idag. Som ni kommer märka har listan har ändrats från förra årets topplista.

Topp 10 lästa inläggen under 2021

1.Generation X, Y och Z - Hur fungerar dem?

På förslag plats så hittar vi detta inlägg som handlar om vilka de största generationerna som vi pratar om idag är och hur du ska tänka kring dessa

Publicerat: 2020-12-10

2. Hur tar jag ut lön eller utdelning från aktiebolaget?  


Ny på listan handlar om hur du på bästa sätt tar ut lön från aktiebolaget. 

Hur tar jag ut min andel ur aktiebolaget?
Skillnad mellan aktiebolag och enskild firma
Ta ut lön - en kostsam historia?

Svaren på dessa frågor hittar du här!

Publicerat: 2019-03-19


3. Investera företagets kapital i aktier och fonder 

På plats nummer tre har vi ett gästinlägg från Finanso, en populär finansbyrå som specialiserar sig i att ge investeringsråd. Och det är precis vad detta inlägg handlar om. Hur ska ditt företag investera ditt kapital rätt? Läs vidare i inlägget så blir du nästa investeringsexperten!

Publicerat: 2019–04-25


4. Gör en grym presentation - 10 tips! 

Många av våra inlägg handlar mycket om hur man på bästa sätt driver företaget i rätt riktning på olika sätt och vilka beslut som ska tas. Det behöver inte alltid vara så specificerat. Det här inlägget är användbart för alla! Företagare eller inte, stora som små, student eller chef kan man få mycket utav att lära sig bra knep för att göra en grym presentation som engagerar publiken. 

Publicerat: 2019-12-30


5.Suppleant i aktiebolag - Vilka risker finns det? 

Som suppleant i företag är det mycket att tänka på, inte minst risker. Det finns alltid risker! Här får du reda på vilka dom är och vad du kan göra som suppleant.

Publicerat: 2019-03-14


6. Kända entreprenörer 

En favorit i repris från våra läsare på qred och behöver inga större introduktioner, men däremot repeteras!

Steve Jobs, Ingvar Kamprad, Stina Ehrensvärd, Erling Persson, Sophia Amoruso. Listan kan göras lång med entreprenörer som inspirerar oss - och det var precis vad vi gjorde!

En lång lista på över 25 entreprenörer som inspirerar oss på olika sätt. Vi valde dessutom att dela in dem i olika kategorier:

Idéspruta
Problemlösare
Självständig
Hårt arbetande

Även om alla dessa säkert hade alla egenskaper, så var det nog någon som var utmärkande för just den entreprenören.

Publicerat: 2018-03-09


7.Airbnb arbitrage (och hur du lyckas tjäna pengar på det) 

Ett nytt inlägg från de senaste månaden som snabbt klättrat upp på topplistan. Airbnb är säkert några du känner till - en av världens populäraste tjänster för att hyra och hyra ut bostaden och passivt tjäna pengar på det. Arbitrage är dock ett nytt begrepp som börjat slängas runt. Gå in och läs inlägget för att veta mer om det.

Publicerat: 2021-11-09


8. Bokföra privata utlägg - Så gör du! 

Privata utlägg innebär att en ägare, medlem eller anställd betalar bolagets eller föreningens utgifter med privata pengar. Utläggen ska man förstås också få ersättning för. I det här inlägget får du veta hur!

Publicerat: 2021-11-22


9.Så enkelt skaffar du BankID i mobilen

År 2015 (när det här inlägget skrevs) fanns det mer än 6 miljoner svenskar som använd e-legitimation. Idag däremot ligger det på över 9,5 miljoner. Här lär vi dig hur du kan vara del av Sveriges stora teknologiska framsteg genom legitimera dig säkert via mobilen 

Publicerat: 2015–09-30

10.Black Friday - Så förbereder du företaget 

Sist men inte minst har vi Black Friday - en populär högtid i USA som har kommit till Sverige för att stanna. Här får du veta mer om högtiden, hur du ska tänka kring den som företagare och tjäna pengar.

Publicerat: 2017–10-27


Vilket inlägg är din favorit?

/Teamet på Qred


Håll dig uppdaterad som företagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil