Var sommaren dålig? Få hjälp att klara av hösten!

20/8/2018
3
minuter

Christian Billing

Marketing Manager Sweden
Qred AB
3
minuter

Det har varit en riktig rekordsommar, främst relaterat till vädret. Temperaturer, soltimmar och nederbörd har varit utöver det vanliga från april till augusti, lite beroende på var i Sverige du bor någonstans. För många företag har det varit till det goda, som t ex restaurangbranschen. Många vill ge sig ut från sina varma bostäder och ut till uteserveringarna. Systembolaget uppger även att man har slagit rekord för alkoholfria drycker i juli.

Det har även varit en rekordsommar för konkurser. Tyvärr finns det branscher och företag som har haft det tuffare än andra. Jord- och lantbruk, detaljhandeln (framför kläder och skor), m fl har haft det svårt. Värmen och torkan har på många sätt gjort det omöjligt för vissa företag att skapa intäkter, och en del har t o m fått ökade kostnader p g a den situation som har varit under våren och sommaren.

Undvik konkurs

Det har varit en rekordsommar för konkurser. En ökning med 48% sedan föregående års juli månad, ger en total siffra på 545 st konkurser. Ett rekord som varat i 20 år har nu slagits. Känner du att företaget är på väg nedför en brant backe? Ta del av tipsen i artikeln Så undviker du konkurs.

⭐️ 5 tips för att klara av hösten!

1. Se över dina fasta kostnader
Finns det några fasta kostnader som du kan skära ned på? Kanske kan du byta lokal för att få en lägre hyra? Eller se över dina abonnemang, som t ex din mobilräkning. Behöver du den mängd data som du faktiskt betalar för?

2. Anpassa ditt varulager
Att sitta på ett stort lager kan vara kostsamt. Kan du minska antalet produkter i sortimentet eller ordna så att det blir beställningsvaror?

3. Var din egen inkasso
Sitt inte och vänta på att dina kunder ska betala dina fordringar. Har de svårt att betala de fakturor som du har skickat kanske du kan lägga upp en betalningsplan tillsammans med kunden? En klassisk win-win-situation! Många uppskattar dessutom den personliga kontakten och att inte behöva skickas till inkasso och riskera ytterligare avgifter.

Tips! Läs artikeln Vad gör jag om en kund inte betalar?

4. Marknadsföring
Som företagare vet du att man måste lägga in en krona för att få tillbaka två kronor. Investera därför i smartare och mer kostnadseffektiv marknadsföring. Brainstorma med dina anställda, familj och vänner om hur du kan göra. Det finns fler exempel här i bloggen på hur du kan marknadsföra ditt företag.

5. Företagslån från Qred

Är du i behov av ett tillfälligt tillskott av pengar? Då är våra företagslån från 10 000 kr till 2 000 000 kr ett bra alternativ. Alla företag får en fast månadsavgift, utan uppläggningsavgifter eller andra dolda kostnader. Du kan också när som helst betala tillbaka lånet, utan extra kostnad. Ansökan är dessutom gratis och inte bindande på något sätt, och det tar bara en minut! Välkommen in med din ansökan!

Det enklaste sättet att hålla sig uppdaterad som företagare

Registrera dig idag och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil