Vad är företagslån?

1/12/2017
2
minuter

Christian Billing

Marketing Manager Sweden
Qred AB
2
minuter

Vad är företagslån? Det kan vara svårt att förstå skillnaderna kring företagslån. Därför ska vi förklara skillnaderna. Och vem gör inte det bäst om vår medgrundare och VD - Emil Sunvisson!

Skillnad på företagslån och företagslån

Det finns olika typer av lån till företag. Rent krasst brukar man dela upp det i två kategorier. Företagslån med säkerhet eller företagslån utan säkerhet. Det traditionella banklånet har oftast någon form av krav på säkerhet. En fördel med det är att kostnaden oftast blir lägre än ett lån utan säkerhet men nackdelarna kan vara många. Pappersarbete i form av balans- och resultatrapporter, bokslut, affärsplan och annat ska skickas in med andra eventuella blanketter. Sedan kan det vara flera kontakter över telefon, mail och t o m fysiska möten med en bankman. Det här tar tid. Tid du som småföretagare istället kan använda till att driva ditt företag framåt.

Lån till företag utan säkerhet har på senare tid blivit ännu smidigare tack vare digitala processer och system. Idag kan du ansöka om lån på 1 minut, få svar inom 1 timme och pengarna utbetalda samma dag från oss på Qred. Under den här tiden är det inte säkert att banken har börjat titta på din ansökan än.

Ränta, uppläggningsavgifter och dolda avgifter

När man pratar om ekonomi, finans och framför allt lån så pratar man ofta om ränta. Det är ett vanligt sätt att beskriva kostnaden för att ha lånet. Det enklaste sättet är däremot att ha en fast månadsavgift varje månad. Som på Qred. Du vet alltid vad det kostar dig att ha ett lån hos oss eftersom att avgiften aldrig förändras över tid eller att det tillkommer andra kostnader som uppläggningsavgifter eller någon annan avgift när du betalar tillbaka lånet i förtid. Hos oss kan du lösa lånet i förtid utan kostnad och därmed slippa resterande månadsavgifter.

Titta på när vår medgrundare och VD Emil Sunvisson förklarar vad företagslån är för något

Transkribering av filmen

Vad är ett företagslån? Ett företagslån är ett lån till ett företag. Lånet kan användas till väldigt många olika saker. Det kan röra sig om allt ifrån att investera, satsa på nya marknader, utbildning eller kanske bara för att klara av ett tillfälligt likviditetsbehov.

Grovt sett kan man dela upp företagslån i två olika typer. Dels det traditionella banklånet med krav på säkerhet där säkerheten kan vara t ex en fastighet, ett fordon eller maskiner. Det fina med det är att man kan få det till en relativt låg kostnad eftersom att det finns en säkerhet som garant för lånet. Det finns också företagslån utan krav på säkerhet. Fördelen med de lånen är att det går snabbare och det är en enklare process. På Qred jobbar vi bara med företagslån utan krav på säkerhet.

Håll dig uppdaterad som företagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil