Vad är branded content?

Vad är branded content?

Vad är branded content?

Read time:
Lästid:
Read time:
Lukuaika:
Read time:
Læsetid:
Read time:
Leestijd:
Read time:
Leestijd:
3
mins
minuter
mins
minuuttia
mins
minutter
mins
minuten
mins
minuten
Vad är branded content?

Ella Dahllöf

SEO Specialist
Qred

Branded content är en form av marknadsföring som innebär att skapa nya relationer med kunder. Detta görs genom att skapa innehåll som som handlar om gemensamma värderingar och intressen. Detta gör man för att skapa engagemang hos konsumenterna och därav finns det möjligheter till att de bygger en känslomässig relation till företaget. 

🤷 Hur fungerar branded content?

Det fundamentala med denna marknadsföringsmetod är att dina kunder ska gilla ditt innehåll. Innehållet måste självklart stämma överens med ditt företag varumärke och värderingar. Så det går inte att publicera precis vad som helst bara för att det kommer gå hem hos konsumenterna. Men ditt branded content ska inte handla om dina produkter eller ditt företag, syftet är att underhålla konsumenterna och finna gemensamma nämnare. 

Tips! Läs inlägget Personalisera ditt varumärke och öka dina intäkter 

De flesta företag som använder sig av storytelling missar ofta poängen. I stort sett alla lägger sitt fokus på att berätta om företaget och sina produkter vilket faktiskt är helt fel. Självklart finns det tillfällen då man ska berätta om företaget och sig själv, men majoriteten av innehållet ska inte handla om det. Detta beror på den simpla anledningen att konsumenterna inte bryr sig speciellt mycket om ditt företag. De bryr sig om sina egna problem och sig själva. 

💡 Syftet med branded content

Syftet med branded content är att skapa varumärkeskännedom på ett sätt som inte uppfattas som påträngande. Genom innehåll som utbildar, skapar varumärkeskännedom och underhåller konsumenterna på ett avslappnat sätt.

🙅‍♂️Inte samma sak som content marketing

Branded content och content marketing är inte samma sak. Content marketing är en helhetssyn, systematiskt arbete och en strategi över tid med redaktionellt innehåll. Branded content är istället en specifik del av content marketing då content marketing kan vara allt ifrån blogginlägg, poddar, filmer och annat med olika syften beroende på när innehållet konsumeras. Branded content har istället bara ett grundsyfte i princip. 

Tips! Läs inlägget Misstagen som gör att småföretagens vinster smiter 

Det ska heller inte misstas för produktplacering. Dina produkter kan självklart visas upp i branded content, men på ett snyggt sätt. Syftet är inte att visa upp produkterna utan att skapa engagemang, men passar det in att visa upp produkten så kan man göra det.

⭐️ När ska man använda branded content?

Man skulle kunna säga att branded content är i andra änden av säljtunneln jämfört med en dokumentär om företaget till exempel. Som sagt är innehållet till för att locka dina kunder att läsa eller titta och storyn har inget med dina produkter att göra. Ditt innehåll ska skapa en utmaning, lockelse eller ett problem på ett gripande sätt. Dessa utmaningar, lockelser och problem är dina produkter lösningen på, längst in i säljtunneln. Därför vänder sig branded content till de som är utanför eller precis i början av din säljtunnel. 

Man skulle kunna jämföra branded content med en första dejt. Ingenting är mer ointressant än att personen man är med bara pratar om sig själv. Men samtidigt kan det lätt uppfattas som inställsamt att bara ställa frågor om den andra. Att istället samlas kring något båda uppfattar som kul och intressant och utvecklas genom det är ett bra sätt att träffas inledningsvis. Precis såhär kan man tänka om branded content.

Tips! Läs inlägget A/B test för småföretagare 

Sammanfattningsvis så är branded content kommunikation med redaktionellt innehåll som:

  • Bygger på en tonalitet som är kamratlig och inte påträngande
  • Fokuserar på gemensamma värderingar och intressen, inte produkter
  • Skapar värde för konsumenten i form av information eller underhållning
  • Skapar känslor och berör konsumenten
  • Bygger på storytelling
  • Har potential att bli viral genom att skapa samtal och delningar

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇧🇪 België
🇧🇷 Brazil

Heading

Lästid:
This is some text inside of a div block.
minuter

Heading

This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.