Tjäna mer pengar under jul och nyår

22/11/2018
4
minuter

Christian Billing

Marketing Manager Sweden
Qred AB
4
minuter

Jul och nyår är en tid då många går ned i strömsparläge och börjar fundera på hur man ska spendera ledigheten. Nu är det hög tid att kapitalisera på den ökade konsumtionen i landet och det spelar inte så stor roll om du säljer produkter eller tjänster - det finns alltid något du kan göra för att öka dina intäkter.

13 tips för att tjäna mer pengar under jul och nyår

 1. Investera i marknadsföring. Det kanske är några sökord i Google Ads som är relaterade till just jul och nyår? Se då till att planera för dessa i tid, kunders sökbeteenden blir bara längre och längre, både i antal ord och i tid. Man kan t ex se att folk börjar söka efter Black Friday redan i augusti och september, trots att Black Friday är i slutet av november.
 2. Ta fram minst en produkt eller tjänst som kan marknadsföras och säljas som julklapp.
 3. Kommunicera att du eller ni arbetar under jul- och nyårshelgen.
 4. Erbjud rabatter som kopplas till jul och nyår.
 5. Jaga nya kunder. När andra, t ex dina konkurrenter, går på ledighet så kan det vara lättare för dig att nå fram.
 6. Utbilda dig själv och dina anställda. Det här är kanske inte något som har en direkt påverkan till perioden kring jul och nyår, men på längre sikt kan det vara ovärderligt.
 7. Lansera en tävling på företaget. Låt de anställda t ex gå igenom era produkter eller tjänster för att se vad ni kan förändra till det bättre eller sänka kostnaderna utan att tumma på kvalitén.
 8. Har du skickat ett nyhetsbrev som har presterat särskilt bra? Kolla igenom innehållet och testa att skicka det igen inför eller under jul och nyår.
 9. Ring upp kunder, önska god jul och tacka dem för att de har använt sig av era produkter eller tjänster. Vem vet? Du kanske lyckas sälja direkt över telefon? Om du inte lyckas med det så lär åtminstone din kundnöjdhet gå upp.
 10. Skriv innehåll, som t ex ett blogginlägg, och lägg en slant på att marknadsföra det på Facebook, Instagram, etc. Se också till att skicka ut det till de som prenumererar på ditt nyhetsbrev.
 11. Skriv ett pressmeddelande och hör av dig till lokala tidningar. Du kommer att bli förvånad över hur lite de egentligen har att skriva om och lokaljournalister uppskattar alltid tips.
 12. Ha en tävling för dina följare i sociala medier och prenumeranter på nyhetsbrevet.
 13. Bjud in till glöggmingel eller liknande på företaget. Kunder, gäster, samarbetspartners, leverantörer och andra kan få besöka dig och ditt företag. Kanske i samband med ett seminarium eller liknande?

Investera i marknadsföring inför jul och nyår

Det finns mycket att göra kring marknadsföring. Börja med att dela upp din marknadsföring i olika delar. Online och offline, betald och obetald, etc. Vi vill gärna tipsa dig om ett antal guider och inlägg som kan hjälpa dig med marknadsföringen. Trevlig läsning!

Tips! Läs om hur du kan lyckas med e-postmarknadsföringen, skapa event för att öka dina intäkter, göra en facebookkampanj och hur du kan göra gratis marknadsföring för ditt företag.

Investera i personalen inför jul och nyår

Förutom de korta tipsen vi listat ovan för anställda, så gäller det att ha koll på hur du som företagare ska agera kring anställda och nyanställningar. Utbilda de anställda eller ta in extra personal över den här perioden för att kunna öka dina intäkter.

Tips! Läs artikeln Att anställa för att växa

Undvik konkurs under lågsäsong

Under sommaren som gick var rekordmånga företag tvungna att gå i konkurs. Jul och nyår är nästa lågsäsong för en del företag. Därför kan det vara bra att tänka på hur du ska klara av den här perioden.

Tips! Läs artikeln Så undviker du konkurs

Tillfälligt tillskott för att investera i ditt företag inför jul och nyår?

Ibland kan man stå inför en period där man kan öka sina intäkter, bara man kan investera lite i marknadsföring, personal, varulager, utrustning eller liknande. Då kan du ansöka om ett företagslån online från oss på Qred Företagslån. Så funkar våra företagslån:

- Ansökan tar 1 minut
- Besked inom 1 timme
- Pengarna utbetalas samma dag

Vi tar ingen UC på dig som person och har ingen bindningstid, ingen startavgift och inga dolda avgifter. Ansökan är kostnadsfri och ej bindande, så gör en ansökan eller ring oss på 020-150 333 om du har några frågor.

Redan kund? Inga problem! Du kan ansöka om att få höja ditt företagslån och då kan det vara bra att läsa om hur du kan förbättra din Qred-score innan du ansöker.

Lycka till med företagandet!
/Teamet på Qred

Håll dig uppdaterad som företagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil