Skapa en e-handel med Shopify

21/4/2021
4
minuter

Ella Dahllöf

SEO Specialist
Qred
4
minuter

I dagsläget är det en självklarhet för företag att erbjuda sina produkter till försäljning online. Därför är det viktigt att välja en e-handelsplattform som uppfyller de syften som ditt företag behöver. Det är vanligt att många nya entreprenörer och företagare är osäkra på vilken plattform de ska välja. Fler och fler företag som har en webbshop har insett fördelarna med att skapa en e-handel i Shopify

Det finns väldigt många olika e-handelsplattformar att välja mellan. Om man inte är insatt kan det kännas överväldigande och omöjligt att välja vilken man ska ha. Om företaget är verksamt i Sverige brukar det rekommenderas att välja en webshop med Shopify.   

Shopify har mer än en miljon användare globalt och många av dem finns i Sverige. Detta på grund av plattformens struktur som är väldigt användarvänlig, de har en svensk support, mångsidiga betallösningar och smidiga integrationer. Det finns även flertalet valuta- och språkinställningar vilket gör det möjligt att expandera och globalisera verksamheten. Detta är bara några av fördelarna som kommer med Shopify.

Tips! Läs inlägget Stark framtidstro i Sveriges företag 


🛍 Vad är Shopify?

Att skapa och utveckla en webbshop eller e-handel är avancerat, det kräver mycket tid och det är ofta ett stort och dyrt projekt. Därav kan det vara smart, och det kan underlätta att använda sig av en färdig e-handelsplattform eller onlinebutikslösning. Dessa är byggda av experter och finns för att alla ska på ett smidigt sätt kunna starta och driva en e-handel eller en webbshop.

Shopify är ett bra exempel på en sådan färdig och effektiv lösning för e-handlare. Utvecklarna har lyckats skapa en modulbaserad e-handel som passar in på de flesta verksamheter, är användarvänlig, höjer kundupplevelsen och går att förena med ett redan befintligt varumärke. Dessutom är det även relativt billigt i drift, och det är kostnadsfritt de första två veckorna. 

Tips! Läs inlägget Så enkelt får du fler besökare till din hemsida 


⭐️ Varför välja Shopify?

Med Shopify kan du själv anpassa din e-handels design och utseende med hjälp av de verktyg och teman som redan finns. Du behöver då inte anställa varken en designer eller utvecklare. Det finns även möjlighet att använda sig av appar för att lägga till egenskaper och funktioner i webshopen.

Man skulle kunna säga att Shopify är en e-handelsplattform som är komplett. Med hjälp av den kan du starta upp, designa, utveckla och driva ditt företag på internet. Du kan med hjälp av Shopify bedriva din verksamhet och försäljning i mobilen, på internet, i sociala medier, i fysiska butiker och mycket mer. Det finns stora möjligheter när det kommer till att sälja produkter med Shopify.

Med plattformen kan du hantera lager, produkter, betalningar och leveranser. Den är helt enkelt väldigt lättadministrerad. Den är även helt molnbaserad och du behöver inte oroa dig för underhåll eller uppdateringar för mjukvaran. Du kan logga in när och var du vill och du har total flexibilitet gällande varifrån du driver din verksamhet. 

Tips! Läs inlägget Småföretag mer lönsamma 


Fler fördelar med att välja Shopify

  • Designfriheten - det finns cirka 100 olika teman med flera olika varianter att välja mellan. Därav kan du anpassa sidan till ditt varumärke och ge den ett unikt och attraktivt utseende. 
  • Smidig kundupplevelse och hög prestanda - plattformen har i grunden hög standard och möter dessa höga krav. 
  • Enkelt att integrera flera säljkanaler - Om ni använder Facebook, instagram, appar eller andra försäljningskanaler är det enkelt att integrera det med Shopify.
  • Mobiloptimerad - plattformen är i grunden mobilanpassad vilket gör att det inte spelar någon roll vilket tema du väljer. 
  • Dropshipping-vänlig - om din företag har en affärsmodell som baseras på dropshipping är Shopify ett bra alternativ. Plattformen har många appar som går att integrera med många leverantörsportaler. Om du inte har tillgång till ett eget varulager går det ändå att starta en egen e-handel med hjälp av denna funktion. 

Håll dig uppdaterad som företagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil