Så kan även du med Enskild Firma få finansiering under coronatider

12/11/2020
2
minuter

Christian Billing

Marketing Manager Sweden
Qred AB
2
minuter

Som företagare med bolagsformen enskild firma (enskild näringsidkare) är man ofta utsatt. Man är ofta helt ensam om att driva verksamheten och ansvarar för hela dess ekonomiska situation. Många som fakturerar har enskild firma då man oftast bara hyr ut sig själv och sin tid.

Tips! Här kan du läsa och för- och nackdelar med enskild firma

Många mindre bolag och enskilda firmor har det svårt under coronatider

Under tider av kris är det tyvärr ofta de mindre och de svaga som får det som allra tuffast. Pandemin slår hårt mot våra äldre och de i riskgrupper, men även mot de mindre företagen eller de som redan innan coronans intåg hade en lite mer utmanande period.

Därför är det viktigt att hjälpas åt. Trots alla krispaket och företagsakuter som har sjösatts av regeringen når sällan pengarna småföretagen. Vi på Qred vill verkligen ta vårt ansvar i samhället och försöka hjälpa småföretagen. Det är trots allt ni som står för 4 av 5 jobb och är en stor bidragande faktor till välfärden tack vare skatter, moms och andra typer av avgifter.

Man får inte heller glömma hur många småföretag som finns inom turism- och besöksnäringen och bidrar till att våra större bolag inom flyg-, tåg-, och hotellbranschen faktiskt får några turister och besökare som kunder.

En del företagare lever på sparade pengar - hur länge räcker det?

Ja, faktum är att det är många företagare som lever på sparade pengar, får låna av vänner och familj eller säljer aktier och fonder. Läs t ex om floristen och dekoratören Anna som har fått leva på bankkontot under hela våren och sommaren.

Visst, det kan vara en kortsiktig lösning men det ser ut som att vi kommer att få lida av den här pandemin under en längre period. Då vill man inte stå med ett tomt konto eller t o m riskera andra personliga ekonomiska problem p g a att man inte har fått rätt hjälp. Man kan t ex följa coronakrisens framfart i statistik på ekonomifakta.se.

Skilj på företaget och din ekonomi, även om det är en enskild firma

Att se din enskilda firma som en egen del och din privatekonomi som en annan är ett sunt sätt att sortera inkomster och framför allt kostnader från varandra. Att låna från familj och vänner eller att utöka bolånet kan ses som en god lösning vid första anblick, men faktum är att ekonomi är den enskilt största bidragande faktorn till stress i relationer. Är ni gifta blir båda parter solidariskt betalningsansvariga gentemot varandra. Ni kan såklart avtala bort detta genom ett äktenskapsförord.

Var skyddad från början - starta ett aktiebolag

En god idé, framför nu när kapitalkravet sänkts till 25 000 kr fr o m 1 januari 2020, är att starta ett aktiebolag med en gång. Du kan byta bolagsform från enskild firma till aktiebolag när som helst.

Qred hjälper nya, gamla, små och stora bolag att växa

Genom rätt typ av finansiering hjälper vi alla typer av bolag, nya som gamla, små som stora, att växa.

Att ta ett lån hos oss är precis som att köpa en bok online. Det går snabbt, det är tryggt och det är enkelt.

  • Ansökan tar en minut
  • Du får besked inom en timme
  • Pengarna utbetalas samma dag

Välkommen in med en ansökan!

Håll dig uppdaterad som företagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil