Så håller du koll på hur mycket du jobbar!

29/9/2020
3
minuter

Christian Billing

Marketing Manager Sweden
Qred AB
3
minuter

Genom att använda sig av någon form av tidsregistrering får du en bra översikt av vad du har gjort - och vad du behöver göra.

Därför ska du tidsregistrera ditt arbete

✔️ Smidigare att fakturera

Om du inte har stenkoll på hur många timmar du har lagt ned på en kund, hur ska du då kunna avgöra hur mycket du ska fakturera kunden?

Det här gäller såklart åt bägge håll. Att inte fakturera för mer eller mindre tid än vad du har lagt ned. Tidsregistrera i symbios med något annat system (det är en vanlig funktionalitet) varje dag. Då kommer du att få en enkel resa när det är dags att summera projektet eller uppdraget.

Det kan dessutom vara en god idé att komma överens om att fakturera löpande. Detta kallas a conto och en slutreglering sker vanligtvis när uppdraget är slutfört.

✔️ Undvik att bränna ut dig eller dina medarbetare

Som företagare är du ansvarig för din och dina anställdas psykiska och fysiska hälsa. Se till att fånga upp varningssignaler tidigt genom att fånga upp avvikelser som kvällsarbete, helgarbete eller att det är alldeles för långa arbeten utan luncher och raster.

Dessutom kan du se vem eller när under en period, som t ex en sommar, som arbetsbelastningen kan justeras lite. Då kan det vara ett bra läge för att göra justeringar som att ta in extra personal eller be personalen om att ta semester under en viss tid på året. Eller varför inte själv passa på att ta lite ledigt när det är som allra lugnast?

✔️ Effektivare med tiden

Ett tidsregistreringssystem är som mest värdefullt efter att man har använt det en tid. Då börjar man att samla på sig historisk data som ger dig viktiga insikter till att skapa en riktigt vass årsplanering.

✔️ Rätt prioriteringar

Kan du koppla intäkter från olika kunder till rapporteringen har du mycket att vinna. Då ser du t ex om du ska allokera mer tid och andra resurser till en specifik kund. Du märker även om någon kan vara ett mål för merförsäljning.

Var kan jag hitta ett bra tidsregistreringssystem?

Det finns många olika aktörer och lösningar på marknaden. Vissa är givetvis bättre än andra, men Visma har goda vitsord och kan integreras med andra system. Med deras system kan du dessutom koppla det till andra lösningar i sitt system, som t ex lönerapportering.

Pomodorotekniken

När du väl har tagit dig an ett tidsregistreringssystem som passar dig och ditt företag är det dags att skrida till verket. Men ibland råkar vi alla ut för stunder av ineffektivitet. Så även jag som har skrivit den här artikeln. Därför använde jag mig av pomodorotekniken för att skriva klart den här artikeln på ett tidseffektivt sätt och sedan gå vidare till nästa uppgift.

Intresserad av att veta hur man gör?

Läs vår artikel Därför behöver du en timer på jobbet som går igenom pomodorotekniken steg för steg och vilka effekter det kan ge.

Jag kan lova dig att det kommer att fungera för dig, beroende på hur och var du tillämpar tekniken.

Lycka till!

Håll dig uppdaterad som företagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil