Så får du hög avkastning till låg risk

9/11/2017
5
minuter

Christian Billing

Marketing Manager Sweden
Qred AB
5
minuter

Preferensaktier har funnits över hundra år men på senare tid har det blivit mycket mer populärt. Det finns många olika typer av preferensaktier och jag rekommenderar verkligen att slänga ett öga på villkoren innan du investerar. Det är nämligen möjligt för företag att utforma villkoren för aktierna relativt fritt. Som investerare bör du alltid reflektera över din investeringshorisont. Hur länge tror du att du vill ha dina pengar investerade? Oftast kan det vara så att du investerar med lite olika investeringshorisont. Semesterresan sparar du till på ett sparkonto som kanske har någon liten ränta men eftersom du ska ha pengarna om några månader vill du inte utsätta dig för risken att en investering minskar i värde. Ditt pensionssparande eller motsvarande investeras på många års sikt och då kan det vara vettigt att ha lite större riskaptit.

Varje tillgångsslag har en volatilitet. Ett sparkonto har 0% i volatilitet (d v s att det är säkert) och en riskfylld aktie kan ha 50% volatilitet. Ju högre mått på volatilitet desto större risk för stora rörelser i värdet på kort sikt. Regelmässigt förhåller det sig så att den förväntade avkastningen över tid ofta kan vara högre på tillgångar med högre volatilitet. Rent konkret betyder detta att du ska investera i högre volatilitet och förväntad avkastning om du har en längre investeringshorisont. Du är med andra ord mer benägen att röra dig mer till höger längs den röda delen i figuren.

Givetvis vill man som investerare vara duktig på att sålla mellan fynd och skräpinvesteringar också. Figuren kan vara en bra hjälp för att göra det. Det gäller att ha i åtanke att beroende på situation så kan samma investering vara olika bra. Det finns dock investeringsmöjligheter som faktiskt kan vara rena fynd vilket vi ska återkomma till.

Preferensaktie från Qred - Hög avkastning till låg risk

När vi har utformat Qreds preferensaktie har vi utgått från att den ska bli ett fynd för dig som småsparare!

Varför ska man välja Qreds preferensaktie?

När vi har utformat Qreds preferensaktie så har vi gjort det med dig som vanlig småsparare i åtanke. Vi har tänkt på att den ska bli ett fynd för dig som sparare. Du ska inte behöva vara expert på att tajma marknadens nycker eller göra avancerade beräkningar. Vi har utformat aktien med ett antal fördelar gentemot andra sparformer.

Vi garanterar att köpa tillbaka dina aktier för samma pris som du köpte dem för. Detta gör att du inte förlorar pengar på Qreds aktie oavsett hur marknaden går i övrigt. Detta betyder med andra ord att vår aktie är likvid och du slipper marknadens prisrisk. De flesta andra preferensaktier kan säljas till marknadspris vilket betyder att det finns risk att de är mindre värda när du vill ha tillbaka dina pengar.

Vi betalar ut din utdelning månadsvis. Vi vill att du verkligen ska känna att ditt sparande gör nytta för dig varje månad. Dessutom gör detta att den effektiva avkastningen (jmfr effektiva räntan) blir högre än om vi hade betalat ut årsvis. Vi betalar också en hög utdelning, 7%. För att du ska uppnå 7% i förväntad avkastning på börsen måste du normalt utsätta dig för en stor volatilitet, dvs risk.

Preferensaktier Qred Företagslån

Som ytterligare grädde på moset beskattas du lägre än normalt om du investerar hos Qred. Tack vare att Qreds aktier inte handlas på någon marknadsplats så som First North eller Stockholmsbörsen så får du som sparare lägre skatt på din utdelning jämfört med vanliga aktier och sparkonton. Normalt är skatten för avkastning på sparande 30% men för Qreds aktier är skatten 25%. Dessutom hjälper vi dig som privatperson med deklarationen genom att se till att din avkastning kommer förtryckt.

Qreds uppgift är att hjälpa småföretagare med finansiering. Vi hjälper helt vanliga entreprenörer så som frisörer och hantverkare med likviditeten. Framtiden finns i Sveriges småföretagare. Hos småföretag skapas de flesta jobben och den mesta av tillväxten. Trots detta har dessa företag svårt att få hjälp av de stora bankerna och kreditinstituten. Därför finns vi och därför vill vi hjälpa dig låta dina pengar jobba där de skapar mest ekonomisk tillväxt och mest avkastning för dig.  

Genom att investera i Qred som bolag och inte direkt i småföretagarnas lån så som sker i så kallad peer-to-peer investering är du skyddad mot kreditrisken. Som preferensaktieägare i Qred får du ta del i avkastningen från all Qreds utlåning. Bolagets experter hjälper dig och gör kreditbedömningarna så att du själv slipper. Dessutom är du som preferensaktieägare utlovad att få din utdelning före de andra aktieägarna och vi lovar att köpa tillbaka dina aktier för fast pris. Detta gör att du alltid får samma avkastning vilket ökar säkerheten i investeringen och dina tillgångar kan ses som likvida.

Vi rekommenderar att du investerar i Sveriges småföretagare och därmed låter dina pengar växa snabbt med låg risk. Investera i Qreds preferensaktie idag!

Håll dig uppdaterad som företagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil