Så enkelt får du fler besökare till din hemsida

31/1/2016
3
minuter

Christian Billing

Marketing Manager Sweden
Qred AB
3
minuter

Hela poängen med att ha en webbsida är att människor ska kunna hitta den.

De flesta söker webbplatser via Google, Bing eller Yahoo. För dig som företagsägare är det viktigt att både gamla och nya kunder faktiskt kan hitta din hemsida! Och du behöver inte vara Bill Gates från Microsoft eller Larry Page från just Google för att kunna göra din webbplats synlig på Google.

Vi har tagit fram en handfull enkla knep för att se till att din webbplats flyttas upp i rankingen (ju högre upp du hamnar, desto mer klick och desto fler kunder) - och förhoppningsvis till den första sidan för dina valda sökord. Glöm inte att över 95% av sökningar stannar på första resultatsidan, så det är viktigt att din sida rankas så högt upp som möjligt.

Skriv ner de vilka sökord som är viktiga för dig

Vilka sökord är viktiga för din sida? Om du t.ex. säljer reservdelar till diskmasiner så är t.ex. ”problem läckande diskmaskin” en relevant sökfras. Tänk sen vilken sida som besökaren ska få upp om man söker på den frasen. Sidan bör innehålla just de tänkta sökorden.

Kontrollera att du har en mobilanpassad hemsida

Mobilkompatibilitet är avgörande idag. Hur ser din hemsida ut i mobilen? Finns all funktionalitet med? Går det enkelt att läsa, klicka och hitta det man söker? Enligt Google söker de flesta oftare på mobilen än på datorn, så du måste se till att din webbplats ser bra ut på den lilla skärmen. Om sidan inte är mobilanpassad kommer den hamna längre ner i sökresultatet.

Ta bort dubbelt innehåll

Ingenting dödar en webbplats snabbare än dubbelt innehåll, exempelvis om du använder samma text på flera ställen på din webbsida. Det är förvirrande för Google, som inte vet vilken sida som gäller. All information ska bara finnas på ett ställe. Om du behöver den på flera ställen, ska du istället referera till originalplatsen.

Skapa innehåll regelbundet

Nytt innehåll ger inte bara fler alternativ för Google att indexera din webbplats, utan ökar också trovärdigheten. Bra innehåll är innehåll som dina besökare tycker om att läsa. Söker de t.ex. på ”problem med läckande diskmaskin” så ska det lämpligtvis finnas en kort beskrivning på vad det kan bero på och vad man ska göra.

Bygg relationer med de som påverkar din försäljning mest

Relationer med med rätt personer skapar naturliga länkar och förhoppningsvis leder till referenser på sociala medier. En påverkare är en person eller en sida som har gott rykte inom just ditt område. Att din sida omnämns av dessa personer och sajter ses mycket positivt av Googles sökalgoritmer. På det sättet kommer du så småningom att skapa naturliga länkar och förhoppningsvis några referenser på sociala medier från nya relationer.

Ta din sida till nästa nivå


Det finns inga genvägar. Att bygga en bra sida som drar in mycket trafik är ett ständigt pågående arbete. Det bästa sättet att lyckas är att verkligen anstränga sig. Avsätt tid varje vecka för att skriva innehåll och gå igenom din sida. Använd gratisverktyget Google Analytics för att se hur mycket trafik du fått, var trafiken kommer ifrån, vad användarna läser och hur de beter sig. Mät, förändra och förbättra. Och ha tålamod.

Det enklaste sättet att hålla sig uppdaterad som företagare

Registrera dig idag och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil