Planera hösten från hängmattan – 4 enkla och ett tråkigt tips som ger succé

2/8/2017
3
minuter

Christian Billing

Marketing Manager Sweden
Qred AB
3
minuter

Planera hösten från hängmattan – 4 enkla och ett tråkigt tips som ger succé

Sommaren är för många en tid för återhämtning – men också för reflektion och planering inför den kommande säsongen. Så här ser du till att ditt företag får en flygande start i höst.

Har du möjligheten att ta det lite lugnare i sommar? Passa på att släppa det dagliga, och försök att tänka lite större. Ofta är en småföretagares vardag fylld med dagliga uppgifter, och det finns sällan tid att verkligen fundera på de större frågorna. Qreds VD Emil Sunvisson är serieentreprenör och tipsar om favoritsysselsättning i semestertid.

-Det är perfekt att utnyttja sommarens lugna perioder för att tänka igenom vad som har hänt, och hur man skulle vilja att det var. Hur ser det ut med lönsamhet och tillväxt? Vad är målet med ditt företag?

Är företaget på rätt väg eller är det dags att förändra verksamheten? Det finns många tankar och idéer som inte bara kommer fram helt enkelt, utan kan kräva många timmar i hängmattan för att verkligen komma fram. Låt det gå ett par dagar, diskutera med familj och vänner, och besluta för vad som är viktigt för dig och ditt företag.

Mina 5 tips – så kickar du igång hösten från hängmattan

1. Ta hand om favoriterna

Alla företag har bra och dåliga sidor. Vissa produkter eller tjänster fungerar helt enkelt bättre än andra. Fundera på vilket affärsområde, eller vilka kunder som är de bästa och mest lönsamma. Hur kan du fortsätta att växa inom dessa områden? Det är oftast bäst att utveckla det som redan går bra.

2. Dumpa gamla surdegar

Ligger du och funderar på hur du ska få ordning på kunder eller områden med ständiga problem? Alla företagare misslyckas någon gång. Ibland funkar det helt enkelt inte. Svälj stoltheten och ge upp. Dumpa gamla surdegar som inte är lönsamma. Det är bättre att satsa på något nytt eller det som redan går bra.

3. Utforska nya områden

Ibland finns det idéer som gror år ut och år in utan att bli verklighet. I ärlighetens namn är det kanske många idéer som aldrig borde förverkligas, men vi har väl alla någon gång sett hur ett annat företag lyckats med en idé vi själva haft och sedan ångrat oss att vi varit för fega eller lata. Fundera på om någon av dina idéer verkligen kan vara det guldkorn du hoppas på.

4. Se och erövra

Ibland finns det kunder, produkter eller personer som man verkligen skulle vilja ha för att lyckas ta sig till nästa steg. Sluta drömma och ta initiativ. Det finns alltid vägar att få det man vill ha, även om det kan ta både tid och kosta pengar. Ofta är vi för blyga för att ens fråga. Var öppen, ärlig, intresserad och påläst så ökar du chanserna att få det du vill.

5. Kom ikapp med bokföringen

Det här är ett ”tips” som ingen vill ha, särskilt inte mitt i semestern. Men att ha koll på företagets finanser är grundläggande för all verksamhet. Vet du inte var du är, kan du heller inte veta hur du ska gå för att komma dit du vill. Så kavla upp ärmarna och ta tag i gamla pappershögar.

-Ha en fortsatt skön sommar och lycka till med företaget!
Emil Sunvisson, VD

Håll dig uppdaterad som företagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil