Pizzans dag

14/12/2017
4
minuter

Christian Billing

Marketing Manager Sweden
Qred AB
4
minuter

🍕 Vad är pizzans dag?

Vad är det och när är pizzans dag egentligen? Pizzans dag firas den 1 januari, d v s nyårsdagen, varje år. Den här dagen har inte lika tydlig historia och statistik som andra nationella och internationella temadagar. När den uppkom är inte heller helt utrett men man tror att det är p g a julen och nyårs ensidiga kost och många timmar i köket för att laga maten som leder till att man vill slappna av framför Ivanhoe och slippa laga mat på nyårsdagen. Gårdagskvällen och nattens bravader kan också ha någonting med suget efter fet mat att göra...

📊 Pizzans dag i statistik

Som sagt, det är svårt att uppskatta hur många pizzor som äts i Sverige under Pizzans Dag. Men man tror att det säljs ungefär dubbelt så många pizzor under den här dagen jämför med söndagar som annars är den dagen som vi äter mest pizza. De billigaste pizzorna hittar du i Södertälje och Malmö medan de dyraste återfinns i Stockholm. Den vanligaste pizzan är faktiskt en fusion, en mix av två rätter - kebabpizzan! Det varierar från år till år men kebabpizzan står för 10-20% av den totala pizzaförsäljningen. Men kebabpizzan är egentligen inte etta på listan, det är den egna varianten. Trenden pekar på att "Husets pizza" eller egenkomponerade varianter av denna maträtt är den mest beställda.

Mest populära pizzor

1. Kebabpizza
2. Vesuvio
3. Capricciosa
4. Hawaii
5. Margherita

📉 Hur sticker jag ut från konkurrenterna?

En dag som denna kan din marknadsföring, kommunikation och synlighet vara avgörande för hur många pizzor som kommer att säljas hos dig respektive din konkurrent. Konsumenter kommer att vara kräsna kring öppettider, väntetid och recensioner. Därför tipsar vi dig om att läsa våra inlägg om recensioner, SEO och 7 sätt att marknadsföra din restaurang och fylla tomma stolar. En grundförutsättning är att ha Google My Business så att du kan lägga upp din adress, öppettider, telefonnummer, recensioner och länk till hemsidan och menyn.

🍽 Restaurangägare? Öka försäljningen med finansiering från Qred

Räkna med högt tryck på nyårsdagen. Det finns få branscher och företag som får en så pass bra start på det nya året som pizzerior och restauranger som serverar pizza. Se därför till att ha allting på plats inför den stora dagen. Personal, maskiner, ugnar, ingredienser, fakturor och andra kostnader kan du lösa med ett tillfälligt tillskott i form av ett företagslån från Qred . Våra lån till företag har en fast månadsavgift. Ingen ränta, uppläggningsavgifter eller dolda kostnader. Du kan lösa lånet i förtid utan extra kostnad.

- Ansökan tar 1 minut och du kan gör det i mobilen
- Du får besked inom 1 timme
- Pengarna utbetalas samma dag

Håll dig uppdaterad som företagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil