Personalisera ditt varumärke och öka dina intäkter

30/3/2021
4
minuter

Ella Dahllöf

SEO Specialist
Qred
4
minuter

Det är vanligt att förväxla professionalism med anonymitet, och man tror att framgång förknippas med att inte synas som person och ta ett steg tillbaka. Det är också vanligt att småföretagare benämner sig själva som “vi” på grund av att få företaget att verka större, och inte heller har någon berättelse om sig på sin hemsida. Detta är faktiskt helt fel! Nyckeln är att personalisera ditt varumärke!

🤔 Varför är det viktigt att visa sig?

Jo, detta beror på att det är viktigt att företagare visar passionen bakom sin företagande. Att visa sitt personliga intresse för sin produkt, och att det faktiskt finns en riktig person bakom varumärket blir ett ytterligare försäljningsargument. Kliv fram och utnyttja det!

Det finns en uppfattning om att människor hellre väljer att handla från de större och etablerade varumärkena. Detta gör att småföretagen gärna vill jämföra sig, och verka lika stora. 
Strunta i dessa uppfattningar! Konsumenter idag vill ha något som är äkta! De vill höra historien och verkligheten bakom företaget. Historier som de större företagen oftast inte har. Här har du som småföretagare en fördel. Var tydlig med att visa dig själv och företagets historia. Nuförtiden är det faktiskt vanligt att flertalet större företag försöker visa sig som mindre företag. Detta på grund av att de vill ha en närmre kontakt med konsumenterna, och för att de vill visa sig mänskliga och inte bara som ett stort företag.  

Tips! Läs inlägget Nej, entreprenörer är inte rika per automatik. 

😃 Det är faktiskt logiskt!

Tänk på TV-reklamerna. Arla visar mycket av sina bönder och deras liv, Ica-Stig är ju allas favorit, och McDonalds lyfter alltmer fram sina anställda. Konsumenter idag vill handla av personer de litar på. De vill ha en insyn och en relation till företaget. Bjud in konsumenterna till din resa. På så sätt får konsumenterna en starkare relation till produkterna, företaget och dig. Det är så du personaliserar ditt varumärke

Tips! Läs inlägget Misstagen som gör att småföretagens vinster smiter. 

Ett bra exempel på detta är Isabella Löwengrip. Hon visar ofta att hon själv använder sina produkter, hon visar när hon besöker sina återförsäljare, träffar kunder samt när hon är på kontoret. Hon bjuder in konsumenterna att följa hennes entreprenörsliv. Hon kombinerar sitt privatliv med hennes entreprenörsliv, och det gör att konsumenterna får en personlig bild av henne. Att koppla sin personlighet till varumärket och produkten skapar ett extra köpargument. 

🤷 Hur kan jag personalisera mitt varumärke?

Det är faktiskt inte så svårt som man tror. Börja med att skapa en till landningssida på din hemsida där du skriver om dig själv. En “Om mig” eller “Om oss”-sida. Du kan starta en blogg där du skriver vad som händer i företaget. En bra tips är att vara aktiv på sociala medier. Både i form av bilder och videos. 

Tips! Läs inlägget Så enkelt får du fler besökare till din hemsida.

🧐 Hur börjar man?

Ett bra sätt att börja prata om sig själv är att visa din kompetens. Har du någon utbildning? Hur länge har du varit verksam i den bransch du är i? Och på något sätt, få fram hur duktig du är på det du arbetar med. Visar du att du har en passion för det du arbetar med förknippas det naturligt med kompetens. 

För att visa din personlighet är det viktigt att berätta varför du startade ditt företag, och varför du valde att göra det du gör. Berätta hela din resa och du kommer automatiskt att bygga en berättelse. Var transparent med dina konsumenter. Berätta om varför du startade företaget och hur ditt liv som entreprenör ser ut. 

⭐️ Återigen, varför ska man göra detta?

Jo, för att det handlar om att väcka ett intresse hos konsumenterna. På köpet får du även väldigt bra och gratis reklam. Du ger konsumenterna möjligheten att skapa en relation, och att skapa tillit och förtroende till dig. På så sätt blir din personlighet och du förknippad med ditt varumärke, och du har därmed personaliserat det!


Håll dig uppdaterad som företagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil