Optimera julsäsongen: Hantera frakt och returer

28/10/2015
2
minuter

Christian Billing

Marketing Manager Sweden
Qred AB
2
minuter

Att hantera detaljhandel och returneringar genom julsäsongen kan vara en svår uppgift fylld med långa timmar och dolda kostnader som kan äta upp vinstmarginalen.

Vad kan en återförsäljare göra för att göra säsongen mindre stressigt? De här enkla tipsen kan hjälpa dig lindra stress och hålla ordning under den hektiska julsäsongen.

1. Var mobil-vänlig.

En stor del av e-handelsförsäljningen kommer från mobila enheter under julsäsongen. Att låta dina kunder handla när de är på språng kan hjälpa driva vinst. Skapa synlighet för marknadsföring både i butiken och online, och se till att din online-närvaro är användarvänligt på datorer och mobila enheter för att locka kunder att komma tillbaka. Sätt dig i dina kunders skor och testa hur det är att köpa en produkt från din egen webbplats!

2. Förhandla lägre fraktkostnader.

Det kostar rederier mindre att leverera dina produkter eftersom bränslet är billigare just nu. Det kan vara ett bra läge att förhandla om fraktpriser och sedan ge lägre priser till dina kunder. Detta kan resultera i ökade försäljning och intäkter, eftersom höga fraktkostnader är en av de främsta anledningarna kunder överger sina online-inköp.

3. Förbered dig nu för returer efter julen.

Det är viktigt att ha en effektiv plan för returer. Börja med att gå igenom din nuvarande processen och avtal. Finns det sätt att effektivisera? Kan du utnyttja teknik? Har du funderat på att sälja varor genom en sekundär marknadsplats på nätet? Lite planering idag kan imorgon sänka kostnader, öka återvinningen och minska riskerna i samband med returneringar eller återförsäljning av vissa typer av varor.

Stort lycka till med julsäsongen!
/Teamet på Qreq

Håll dig uppdaterad som företagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil