Öka konverteringen i din e-handel!

13/8/2019
3
minuter

Christian Billing

Marketing Manager Sweden
Qred AB
3
minuter

Att öka konverteringen i en e-handel är lättare sagt än gjort. Det finns tusentals olika parametrar att ta hänsyn till och något som kan tyckas vara en liten förändring kan leda till en stor förbättring. Det fina med det digitala är att man kan göra ändringar snabbt och mäta det mesta av sina insatser.

Att använda sig av nudging

Knuffmetoden handlar om att få kunder (eller vem som helst egentligen) att göra det du vill med hjälp av små enkla knuffar, s k nudging.

Använd rätt färger

På tal om nudging kan rätt färg på en CTA (Call-To-Action) vara en knuff i sig. Göm inte dina viktigaste knappar, som är tänkta att konvertera, med en dålig färg. Alla färger har sina egenskaper och budskap, så se till att välja rätt färg när det kommer till logotyp, webbplats, knappar, etc.

En riktigt vass kundtjänst

Som vi tidigare har skrivit om är leverans och service viktiga delar för kundresan idag. Då kan en riktigt vass kundtjänst vara avgörande för om du får konverteringen eller om den kommer att gå till en konkurrent istället. Bli en digital nomad och ha kundtjänsten i fickan genom att koppla allt till din smartphone. Då spelar det ingen roll var du är i världen, kundtjänsten följer med dig.

Tekniska förutsättningar

Att webbplatsen är indexerbar av sökmotorer som Google är en ren hygienfaktor för att lyckas driva in organisk trafik till sajten. En annan är att sätta upp Google Analytics, Google Tag Manager och andra verktyg som t ex Hotjar. Med Hotjar kan du optimera din hemsida och se skärminspelningar, heatmaps och mycket mer.

Marknadsför du din e-handel rätt?

Att marknadsföra sig rätt är ungefär som att söka efter guld. Ibland tror du att du är på rätt ställe, men vaskningen är totalt bortkastad. Andra gånger kan du träffa en guldåder med minsta lilla spadtag. Gräv därför där du står - lokalt! Och utöka dig därifrån allt eftersom att ordet sprider sig och din budget börjar bli större

I början kan det vara bra att försöka förhålla sig till en så pass liten budget som möjligt. Kanske t o m bara fokusera på gratis marknadsföring för ditt företag?

Vill du lägga en slant på marknadsföring finns det många sätt att höja både din e-handels varumärkeskännedom och rena konverteringsdrivande insatser som t ex Google Adwords. Marknadsför din e-handel på det sätt som passar dig bäst.

Kombinera försäljning online med…

… någon annan typ av försäljning? Antingen i en fysisk butik, mässa, telemarketing eller något liknande. Det finns många sätt att sälja på. Det handlar egentligen om för dig att välja bort de sätt som inte funkar eller är minst kostnadseffektiva och sedan allokera tid och pengar till de sätt som funkar bäst.

Investera i din e-handel

Behöver du investera i ditt företags e-handel, men saknar kapital? Då kan du ansöka om ett snabbt, tryggt och enkelt företagslån hos oss på Qred. Vi har ingen bindningstid, ingen startavgift och inga dolda kostnader. Välkommen!

Lycka till med ditt företagande!
/Teamet på Qred

Håll dig uppdaterad som företagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil