Invandrare = Entreprenörer

23/7/2019
4
minuter

Christian Billing

Marketing Manager Sweden
Qred AB
4
minuter

En del länder lever och frodas tack vare sin historia av invandring. Ett sådant land är USA, som aldrig hade haft den ekonomiska ställning i världen om det inte vore för de omgångar av just invandring som ledde till arbetskraft, ökade skatteintäkter, import, export och mycket mer. I Sverige har man en stolt tradition av integration och även om det idag är en het politisk potatis, så kan vi konstatera att invandringen har gjort oss gott. Varför?

För att de besitter ny eller unik kompetens

De företagare som fortsätter att driva företag i Sverige är ofta driftiga och kan tillföra ett värde för samhället. Att ha fått sin utbildning och erfarenheter från andra länder än Sverige, berikar bara deras företagande och chanser att lyckas.

Att vara företagare hjälper ofta personer att få integreras med samhället. Man “tvingas” ofta att lära sig språket snabbare och får lära sig mer om kulturen genom att träffa nya människor.

Träffa Tina Njemanze på Stina Facility Services

Tina har sitt ursprung i Nigera, men är uppvuxen i medelhavsländer. När Tina valde att flytta till Sverige med sin dotter var det svårt för henne att fortsätta arbeta som tolk, då det bland annat krävdes ett personnummer för att bli diplomerad i Sverige. Ett personnummer som hon alltså inte kunde få utan ett arbete. Moment 22 uppstod och Tina tog anställning inom städbranschen för att kunna få sitt personnummer. Månaderna gick och Tina började förstå att hon kunde driva sitt eget företag inom städ och fönsterputs. Där och då föddes Stinas Facility Services AB och idag har hon omkring tio anställda och växer för varje år som går.

“Att hitta rätt arbetskraft är svårare än att hitta nya kunder för oss. Vi lever på att våra kunder rekommenderar oss till andra och att vi på så sätt kan växa organiskt. Men då krävs det att alla på företaget gör ett bra jobb”, berättar Tina.

Tips! Läs hela intervjun med Tina på Stina Facility Services

Finansiering är en tröskel

Många av våra kunder är invandrare. Antingen första, andra eller tredje generationens invandrare. En del är relativt nyanlända. För många är lagar och regler, finansiering och att anpassa sig till en helt ny kultur och målgrupp stora utmaningar. Med kort historik, bristande språkkunskaper och dokumentation i företaget samt ett begränsat kontaktnät kan det vara svårt att få finansiering för att växa.

På Qred vill vi kunna hjälpa alla företagare att växa med rätt finansiering

För oss spelar det ingen roll om du är man eller kvinna, gammal eller ung, om du har bott här länge eller är nyinflyttad - vi vill hjälpa alla på samma villkor. Det spelar inte heller någon roll hur nytt eller gammalt ditt företag är. Vi kan se förbi år av bokslut och tidigare höga omsättningar för att istället fokusera på hur det ser ut idag.

Den nyinflyttade snickaren…

Ett konkret case som vi kan berätta om är en snickare som ansökte om ett lån. Vi kunde inte hitta så mycket om honom som person eller företagare, men tack vare att vi alltid ringer upp de som har ansökt om företagslån kunde vi reda ut vad som hade hänt.

Den här mannen hade de senaste 15 åren arbetat i Norge som snickare. Nu ville han flytta till Sverige och driva samma typ av verksamhet här. Med lite fixande och trixande kunde vi få tillräckligt med data och papper på att personen i fråga hade varit en framgångsrik företagare i norra Norge under många år. Den här personen hade fått nej från de traditionella storbankerna med motiveringen att det fanns för lite att gå på.

Därför är vi stolta över att kunna hjälpa företagare - alla företagare - att växa med rätt typ av finansiering.

Gör en gratis och icke bindande ansökan för att få se ditt låneutrymme och prata med en av våra företagsrådgivare. Ansökan tar 1 minut och du får besked inom 1 timme!

Välkommen till Qred Företagslån!

Håll dig uppdaterad som företagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil