När Google har humor i sökresultaten

13/11/2020
4
minuter

Christian Billing

Marketing Manager Sweden
Qred AB
4
minuter

Att Google har haft humor kring första april-skämt är något som är relativt välkänt. De gillar att lista de bästa skämten för just det året, men har även själva en del klämkäcka hyss för sig.

Det här inlägget kanske inte hjälper dig särskilt mycket med hur du ska driva och växa ditt företag - eller så är det precis det som det gör?

Använd humor i din kommunikation, copy på hemsidan eller i butiken, restaurangen, kontoret och hitta på ditt eget skämt till nästa första april. Enjoy!

Ross Gellers soffa

Många som är födda på 70-, 80-, och tidigt 90-tal har säkert sett den omåttligt populära TV-serien “Vänner” som började sändas 1994. Tio säsonger och år senare hade de då okända skådespelarna blivit världskända stjärnor och seriens gästskådespelare var ofta av mer känd karaktär som t ex Brad Pitt, George Clooney, Susan Sarandon, Robin Williams, Charlie Sheen, Alec Baldwin, Julia Roberts, Reese Witherspoon, Bruce Willis och många fler.

I ett av avsnitten ska Ross och Chandler bära in en soffa i Ross lägenhet. Byggnaden saknar hiss, så de får helt enkelt ta trapporna. De ska dock ganska snart utsättas för en del problem med att soffan är för stor för trappuppgången och till slut fastnar de. Men innan det har Ross skrikit “Pivot!” (sv svänga) ett antal gånger. Till slut får de såga itu soffan och den här scenen är en klassiker från TV-serien. Så pass klassisk att den uppenbarligen fått en hommage i Google sökresultat för “ross geller”.

Fidget spinner

Denna otroliga supertrend som slog igenom 2017, trots att det har funnits liknande leksaker sedan 1993. Googlar du “fidget spinners” får du antagligen upp några sponsrade förslag genom Google shopping, men under det ligger en liten present från Googles utvecklare. En digital fidget spinner som du kan trycka på för att få den att spinna. Kul eller bara nördigt?


Do a barrel roll

Do a barrel roll är en meme som oftast syftar till att människor, djur eller objekt ska göra en 360 graders vändning. Det är även ett sarkastiskt svar på frågor som ställs online.

Googlar du “do a barrel roll” så kommer hela innehållet i webbläsaren att snurra 360 grader.


Anagram

Om du inte vet vad ett anagram är, så är det troligt att du googlar just detta. Då får du reda på att ett anagram är ett ord eller fras som formas genom att flytta om bokstäverna. Google är lite fyndiga och skriver i sin del för Did you mean: eller Menade du: nag a ram. Hehe!


Google gravity

Den här ligger inte direkt i sökresultatet, men den får kvala in ändå. En annan domän, Mr.doob, har gjort en mockup på hur det ser ut när man söker på Google. Det är bara det att så fort du flyttar muspekaren eller vill börja skriva något så faller hela fönstret ihop i en enda röra. Testa Google Gravity!


Den här utvecklarens kreativitet stannade inte här. Kolla in Google Space när du ändå är igång.

Recursion

Google fortsätter att skämta till det kring området “Menade du:”.

Om man googlar “recursion”, som är en process som definierar ett problem (eller lösningen på detsamma) på ett enklare sätt. En rekursion skapar en loop. och en sökning på det skapar också en loop. dvs, det är rekursiv humor. I sammanhanget menar man att en rekursion är antingen direkt självrefererande eller cirkulär. Poängen är att man inte kommer närmare ett svar. Det är också en del i en stolt tradition att just skämta om rekursioner i programmeringsvärlden. I någon bok angavs sidan 269 för rekursion i indexet. Vad finns på sidan 269? Jo, angivelsen att titta på sidan 269.Google April Fool’s

Som vi nämnde i början av inlägget har Google haft en förkärlek för att skämta till det lite under första april.

Här kan du se en lista över de skämt som Google har dragit genom åren.

År 2020, året då corona (covid-19) bröt ut, deklarerade Google att det inte skulle bli något skämt för första april. Man gjorde det av respekt för alla som kämpar mot pandemin. Det här fick både ris och ros av kritiker där många menar att humor är precis det som vi behöver för att i överhuvudtaget kunna ta oss genom den här tuffa tiden.

Finns det fler?

Dessa är de som vi har lyckats lägga våra händer på. Har du fler godbitar som ligger och lurar på Internet? Tipsa oss!

Håll dig uppdaterad som företagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil