Företagslån populära bland frilansare!

18/10/2018
3
minuter
Två händer som skriver på en bärbar dator

Sebastian Liljegren

Frilansande skribent
Frilans
3
minuter

Det här är ett gästinlägg skrivet av en frilansskribent. Åsikter och innehåll är författarens.

Jag som har fått äran att skriva detta gästinlägg hos Qred heter Sebastian Liljegren och arbetar som frilansskribent. Hela min yrkestitel osar frihet (samt lans och skribent). Om du bedriver din frilansverksamhet som en näringsverksamhet, behöver jag förmodligen inte predika för dig om för- och nackdelarna med att frilansa. Du njuter sannolikt av den självständighet och den känsla av frihet som det medför att själv kunna välja sina uppdrag och fatta de stora besluten utan att ha en chef som kikar över din axel.

Det är dock samtidigt så att du med stor sannolikhet är mindre eld och lågor över den ekonomiska osäkerhet som är förenad med att tillhöra denna yrkeskategori. Dessa dagar kan det vara svårt för vilket företag som helst att beviljas ett lån hos någon av de större bankerna, men det är desto svårare för dig som bedriver en frilansverksamhet. De flesta banker ser det som riskfyllt att låna ut pengar till enskilda näringsidkare. Anledningarna till detta är dels att du är personlig ansvarig för ditt företags skulder. Dessutom vilar hela verksamheten på dina axlar, vilket gör din hälsa och förmåga att arbeta till viktiga parametrar för verksamhetens framgång.

Av dessa och fler anledningar därtill, gynnas många frilansare av att utforska sina alternativ när det kommer till att ansöka om ett företagslån. I jämförelse med storbankerna kan långivare på nätet ha ett lite mer avslappnat förhållningssätt till de krav som ställs på dig som låntagare. Anledningarna att Qreds låneprodukt är ett topprankat företagslån på flera jämförelsesajter är naturligtvis flera, men för oss frilansare är de rimligare kraven en faktor så viktig som någon.

Helhetsbedömning ökar dina möjligheter att beviljas ett lån

Som frilansare kan det vara svårt att få ett företagslån oavsett om man vänder sig till en traditionell bank eller en långivare på nätet. Faktum är att detta gäller för de flesta unga företag och frilansverksamheter. Långivare som tillhandahåller företagslån tittar ofta noga på ditt företags ekonomi, hur mycket skulder företaget har i förhållande till sina tillgångar samt andra parametrar.

Skillnaden mellan Qred och många andra långivare är att de gör en helhetsbedömning av din individuella ansökan. Här spelar företagets betalningsförmåga stor roll, liksom att det belopp du önskar att låna anses vara rimligt sett till storleken på din verksamhet. Om du som företrädare för ditt företag har skött företagets ekonomi och har få eller inga betalningsanmärkningar och andra skulder, ökar dina möjligheter att beviljas ett företagslån.

Avslutande tankar om företagslån för frilansare

Livet är inte alltid enkelt för oss frilansare. Alla de utmaningar som man ställs inför kan göra att den till synes enkla uppgiften att säkra den finansiering som krävs känns som ett närmast oöverkomligt hinder. Som tur är finns det idag alternativ på lånemarknaden även för den som bedriver en frilansverksamhet och gör sitt yttersta för att få ekonomin i denna att gå ihop.

Låt därför inte det ekonomiska stå i vägen för det roliga. Blicka istället framåt och låt fanan för ditt frilansande flyga högt!

Lycka till med företagandet (och skrivandet)!

Sebastian Liljegren, 34 år, är en frilansande skribent av framför allt webbtexter.

Frliansskribenten Sebastian Liljegren

Håll dig uppdaterad som företagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil