Företagslån blir viktigare när betalningar dröjer

17/6/2015
1
minuter
En klocka på vänster arm som ska vara en metafor för att företagslån blir viktigare när betalningar dröjer

Christian Billing

Marketing Manager Sweden
Qred AB
1
minuter

Storföretag struntar i regeln på 30-dagars betalningstid

Även om det finns en svensk lag som säger att det maximalt får vara 30 dagars betalningstid, om inget annat avtalats, finns det en större tendens att storföretag struntar i regeln på 30-dagars betalningstid och använder småföretag som att de vore en bank. Framför allt mindre företag i Sverige har svårt att få låna pengar från de stora banker ökar behovet för snabba, korttidslösningar såsom qred. Därför kan det vara bra att ha en ”backup”, dvs att kunna låna pengar snabbt vid behov eller vid tillväxt.

Enligt Företagarnas samhällsekonomisk chef Patrik Nilsson, ”Större leverantörer använder småföretag som bank genom att förlänga betaltider, eftersom det gynnar dem ekonomiskt”. Företagarna under förra året genomförde en undersökning som visade att hela 20 procent av företagarna bedömer att betaltiderna har förlängts medan 77 procent tyckte att läget var oförändrat.

Emil Sunvisson, VD för qred företagslån, säger att ”qred erbjuder företagslån till alla företag, även nystartade och enskilda firmor får låna. Det som företaget behöver är ett bankkonto. Qred genomför en kreditanalys och oftast betalar ut lånet inom 1 dag. Maximalt belopp är 250 000 kr.” Enligt qreds konto på Twitter, ”Qred vill att det ska vara lika enkelt att ta ett företagslån som att köpa en bok på nätet”.

Läs mer om qred på
Twitter
Facebook

Håll dig uppdaterad som företagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil