Emojins dag 17/7

13/6/2022
3
minuter
En kvinna håller i ballonger som ser ut som emojis, framför en färgglad vägg

Andreas Andersson

Marketing Assistant
Qred
3
minuter

Visste du att det det finns en hel dag dedikerad till emojis? Var redo med champagnen 🍾, tårtan 🎂 och partyhatten 🥳, den 17/7 är det dags!

Emojis finns idag överallt - på sociala medier, i sms-konversationer, på kläder och de används även i marknadsföring. Vi har helt enkelt blivit beroende av de färgglada små uttrycken!  

Vi vill fira genom att kika på en del intressant statistik som Unicode (organisationen bakom de små uttrycken) har delat med sig av

De mest använda emojisen där storleken på emojin visar hur ofta den används

På den här bilden visar Unicode hur populära de är i förhållande till varandra. Desto större emoji, desto mer används den. Se om du kan hitta din favorit!

Top 10 populäraste emojisen 

Har du tufft att avgöra om din favorit är med i topplistan? Oroa dig inte, vi har ställt ihop två listor för de populäraste emojisen både 2019 och 2021. 🏆

De top 10 mest använda emojisen 2019 och 2021

Än så länge finns det bara statistik för 2019 och 2021, men som du ser är båda åren är ganska lika. Den enda nya som har tillkommit 2021 är "🥰" och den ersattate "💕". På förstaplats kommer "😂" både 2019 och 2021, den stod faktiskt för hela 5% av alla använda emojis 2021!

Visst blir man ändå lite glad när man ser det här? Vi är väldigt positiva när vi pratar med varandra!  🙌

Hur många emojis finns det?

Det finns fler än 3500 emojis! 🤯 Det är många fler än vad man använder sig av, eller hur? Det är faktiskt så att de 100 populäraste står för 82% av den totala användningen.

Dessa 3500+ emojis delas in i 8 olika kategorier.

  • 😊 Smileys & människor
  • 🐶 Djur och natur
  • 🍔 Mat och dryck
  • ⚽️ Aktiviteter
  • 🛩 Resor och platser
  • 🎁 Objekt
  • 💚 Symboler
  • ⛳️ Flaggor

Flaggkategorin är faktiskt den största kategorin, men också den minst använda. The more you know! Efter det här inlägget kan du nog ta förstaplats i tävlingen om onödigt vetande. 😉

🤔 Är emojis det nya språket?

Man kan faktiskt säga att emojis har blivit det nya globala språket, hela 92% av alla människor som kommunicerar online använder sig av dem. Det kanske inte är så förvånande, man brukar säga att en bild säger mer än tusen ord. I vanlig text kan det annars vara svårt att förmedla “tonalitet”, man kan vara osäker på om någon är sur eller glad. Emojis hjälper till att uttrycka oss själva på ett bättre sätt och har förändrat hur vi kommunicerar med varandra.

Visste du att emojis kan hjälpa din marknadsföring? Är du nyfiken på hur föreslår jag att du läser vårt inlägg här. 🤓

Det var allt för den här gången! Det kommer vara spännande att följa utvecklingen de kommande åren, jag hoppas du fann den här artikeln intressant!

/Andreas

Håll dig uppdaterad som företagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil