Driva företag vid sidan om

18/12/2018
3
minuter

Christian Billing

Marketing Manager Sweden
Qred AB
3
minuter

Att starta ett företag från grunden kan vara tufft. Gå från en säker anställning och kasta sig ut i osäkerheten av eget företagande kan vara något som avskräcker de flesta och får många drömmar att i förverkligas. Men borde det verkligen vara en sådan skräck och fasa att få göra något man tycker om?

Starta smått

Ytterst få företag har gått från idé till multinationell succé på en gång. Det börjar oftast i något garage eller liknande, som t ex för Apple. Steve Jobs och hans vänner jobbade från början i föräldrarnas garage och kunde på så sätt hålla kostnaderna nere. Man kan skratta åt det men fasta kostnader som lokalhyra är ofta något som kan förhindra ett företags tillväxt. Starta smått med att arbeta hemifrån och väx allt eftersom.

Ett annat exempel på att starta smått är att inte säga upp sig från sin anställning. På så sätt är man inte helt beroende av att gå med vinst och att kunna ta ut lön från första månaden.

Ett tredje förslag är att gå ned i tid på ditt befintliga arbete eller hitta en deltidsanställning som du kan kombinera ditt företagande med. Du kan också undersöka möjligheten att ta tjänstledigt under en tid för att testa om entreprenörslivet är något för dig.

Ett generellt tips brukar vara att satsa fullt ut på sitt företag efter att man har kunnat ta ut lön under tre månader i rad och inte har några större investeringar, kostnader eller andra saker som kan påverka din eller företagets ekonomi inom en snar framtid. Är du i begrepp att starta företag kan du läsa mer på Verksamt.se

Ensam är inte stark! Driv företag tillsammans!

Det finns mängder av exempel på personer som har startat ett företag helt själva och blivit framgångsrika. Du ska däremot veta att det är extremt tids- och energikrävande att driva företag helt själv. Dessutom kanske du saknar några delar som är viktiga för företagets framgång. Därför bör du driva företag tillsammans med någon. Det kan vara din bästa kompis, partner, familjemedlem - eller varför inte en helt ny och okänd bekantskap?

Tips! Läs artikeln Att driva företag tillsammans!

Visste du att…

… det finns cirka en miljon registrerade företag i Sverige, där nio av tio är företag med färre än 20 anställda och att varje företagare i snitt driver 2,5 företag? Det skulle betyda att vi har omkring 440 000 företagare i Sverige.

Tips! Läs artikeln Starta företag med en kompis eller partner

Qred är perfekt för den som vill driva företag vid sidan om

Att få finansiering till ett nystartat eller litet företag kan vara svårt. Bankerna sitter i en dyr kostnadskostym som gör att de oftast inte ens bryr sig om att titta på en ansökan som är på under hundratusen kronor. På Qred har vi en helt digital process där du kan ansöka på 1 minut, få besked inom 1 timme och få pengarna utbetalda samma dag. Snabbt, tryggt och enkelt!

Vi är stolta över våra recensioner, omdömen och kunder

I och med att vi har lån från 10 000 kr och uppåt, så kan vi hjälpa även de allra minsta företagen med finansiering. Vi har många företag som identifierar sig som fritidsföretagare eller liknande och får hjälp med lån till sitt företag av oss. Läs mer om våra recensioner på Google, Facebook och Trustpilot.

En recension från trustpilot.

Lycka till med företagandet!
/Teamet på Qred

Håll dig uppdaterad som företagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil