Deklarationstips till småföretagare 2017

21/3/2017
2
minuter

Christian Billing

Marketing Manager Sweden
Qred AB
2
minuter

6 enkla avdrag som gör att du kan spara tusenlappar

1 -Inventarier som behövs för företagets verksamhet och som kommer att bytas ut inom 3 år kan du göra avdrag för direkt. Det kan exempelvis vara datorer, verktyg eller andra maskiner.

2 - Även om du inte har inrett en arbetsplats i din bostad så kan du, om du arbetar hemifrån mer än 800 timmar per år, göra ett schablonavdrag på 4000 kronor för en lägenhet respektive 2000 kronor för en villa.

3 - Resor i verksamheten med privat bil är avdragsgillt upp till 18.50 kronor per mil. Glöm inte att dokumentera syftet med resan för att kunna styrka detta gentemot Skatteverket.

4 - Om du har gjort resor i företaget och bott på hotell eller liknande, kan du dra av hela den faktiska kostnaden för detta till fullo.

5 -  Traktamenten, som ska täcka ökade levnadskostnader i samband med dina tjänsteresor, är avdragsgilla upp till 220 kronor per heldag och 110 kronor per halvdag. Det är viktigt att även här dokumentera resan noggrant.

6 - Inventarier som du köpt in under 2016 till en kostnad om högst 22150 kronor kan du också göra ett fullt avdrag för, även om varan inte beräknas slitas ut inom 3 år. Kom dock ihåg att inventarier som kan anses höra ihop, exempelvis ett skrivbord, en stol och en arbetslampa, räknas som ett inventarium.

Missade vi något deklarationstips? Skicka gärna ett mail till oss eller kommentera nedan så att vi kan uppdatera listan. Du kan också läsa mer på https://www.skatteverket.se/ där all information om deklaration för företagare 2017 finns med.

Lycka till!

Teamet på Qred

Håll dig uppdaterad som företagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil