De nya Facebook-verktygen för småföretagare

De nya Facebook-verktygen för småföretagare

De nya Facebook-verktygen för småföretagare

De nya Facebook-verktygen för småföretagare

Read time:
Lästid:
Read time:
Lukuaika:
Read time:
Læsetid:
Read time:
Leestijd:
Read time:
Leestijd:
3
mins
minuter
mins
minuuttia
mins
minutter
mins
minuten
mins
minuten
De nya Facebook-verktygen för småföretagare

Felix Gisle

Sales & Marketing Trainee
Qred

Julen och Black Friday närmar sig sakta men säkert, och med det har du säkert mycket att se fram emot: ökade chanser för merförsäljning, mysiga tillställningar, och de nya, häftiga verktygen från Facebook! 

På Facebook HQ händer det nämligen mycket just nu. Förutom de stora nyheterna att döpa om moderbolaget till Meta, lanserar de också ett par grymma nya verktyg som ska hjälpa företag öka deras försäljning, marknadsföringsmöjligheter, och nya sätt att förbättra kundresan. Inte nog med det, de nya verktygen är specifikt riktade mot småföretagare, de som betyder mest! Om ditt företag inte har en facebooksida är det hög tid att skaffa en!

Så vad är de för nya verktyg och vad har du för användning av dom? Vi går igenom det här.


📞 🎥 Röst och videosamtal på Messenger

Det första du kan se fram emot är de nya samtals möjligheterna på Facebook Messenger, där småföretag nu kan ringa upp kunder på röst eller videosamtal. Trots att den här funktionen egentligen inte är så ny, har företag tidigare endast kunnat chatta med sina kunder. Nu tar facebook steget längre genom att utvidga alternativen där företag och kunder kan kommunicera med varandra även genom röst och videosamtal, allt på samma app.

Exempelvis om en kund kontaktar dig via en chatt, kommer du alltså kunna ringa upp dom direkt från chattfönstret där du kan svara på deras frågor, visa och berätta mer vid begäran. Ni kan också göra beställningar direkt via appen.

Detta alternativ gör det möjligt  att skapa en ännu bättre och personligare kundtjänst i världsklass och öka konverteringringen. Och bara det är värdefullt!


📖 📅 Det nya bokningssystemet

Nu släpps också Facebooks bokningssystem globalt, Facebook Appointments, som kommer göra det lättare för småföretag att hantera bokningar med kunder. Bokningar schemaläggs då direkt genom Facebooksidan som kan sedan synkas med Google Calendar eller andra bokningssystem som företag använder. Kunder som hittar er via Facebook kan på det sättet slippa ringa för att göra en bokning och kan hantera det helt på egen hand. 

Detta kan vara speciellt användbart för er som erbjuder olika tjänster och kommer garanterat öka chansen att öppna nya affärsmöjligheter på en helt annan plattform än er egna hemsida!


💬 📣 Live Audio Rooms 

Sist men inte minst kommer Live audio rooms som är en ny funktion där utvalda småföretag kan hålla diskussioner om intressanta ämnen för sina kunder. Det fungerar ungefär som plattformen Clubhouse eller en podcast, fast allting är livesänt

Man kan säga att detta är ett branding verktyg för social selling där man kan sprida kännedom om t ex ditt företag, vad ni säljer och era värderingar. Ju mer populära era liverum blir, desto större blir chansen sedan att fler kunder hittar just till er på Facebook. 

Det är än så länge lite oklart när Live Audio Rooms kommer vara fullt tillgängligt - för tillfället är det endast utvalda småföretag som har åtkomst till det. Oavsett, så är det något att se fram emot!

Bild från facebook.com/business/news


Vi tror att dessa nya verktyg är riktigt bra nyheter för småföretagare och vi ser fram emot att följa utvecklingen. Vad tycker du? Vilken av dessa kommer ditt företag ha mest nytta av? Hör av dig till oss!

Hoppas du får en lyckad Black Friday!

/ Felix 🔧🪚🔨


🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇧🇪 België
🇧🇷 Brazil