Därför misslyckas du med din marknadsföring

26/2/2019
4
minuter

Christian Billing

Marketing Manager Sweden
Qred AB
4
minuter

Undrar du varför folk inte kommer till just ditt företag? Det har med största sannolikhet med din marknadsföring att göra. Kanske är det bristen på marknadsföring eller så är det på det sätt som du bedriver din marknadsföring. I det här inlägget kan du läsa om varför du misslyckas med din marknadsföring och få tips och förslag på hur du kan göra det bättre för att tjäna mer pengar.

Gammal vana och samma gamla hjulspår…

Du har alltid köpt tidningsannonser för tusentals kronor. Varför skulle du sluta med det nu? Ja, en anledning kan vara för att print är en kostsam kanal och att färre och färre läser fysiska tidningar och många har annonsblockerare påslaget när de läser tidningen online.

Du satsar ingenting på onlinemarknadsföring

Att synas online är idag en hygienfaktor för sitt företag. Att kunna hittas när en kund söker på Google, Facebook eller Instagram är extremt viktigt för att kunna attrahera nya och existerande kunder. Är du inte så bevandrad kring Internet kan du alltid ta hjälp av en praktikant, familjemedlem, vän eller kollega.  

Du gör ingenting som är rörligt

När det kommer till innehållsskapande bör du fundera på hur mycket som kan göras i rörligt format, t ex en video.

Tips! Läs artiklarna 15 anledningar till att producera med video och Använd mobilen för att producera högklassigt innehåll

Du missar skillnaden mellan Online vs. Offline

Det finns ingen tydlig tråd mellan dina insatser online och offline. Design, budskap och kampanjer som skiljer sig från varandra och bara skapar förvirring för mottagaren. Se till att ha en röd tråd som följer all din marknadsföring online och offline. Ett enkelt sätt är att göra en guideline eller handbok för hur du och företaget ska hantera logotyper, färger, bilder, budskap och mycket mer.

Tips! Läs artikeln Vilken färg ska jag ha i mitt företag?

Omnichannel

Omnichannel marketing eller omnikanalmarknadsföring är inte något som är helt enkelt. Det går ut på att man sätter kunden i centrum för sin marknadsföring och för hela kundupplevelsen. Det ställs på prov om du t ex har en fysisk butik och en e-handel. Idag förväntar sig kunden att få samma upplevelse oavsett om man besöker butiken på plats eller handlar online i e-butiken. Förr accepterade man att betala olika priser i butik och online. Idag förväntar man sig omnichannel pricing, d v s att det är samma pris oavsett vilken kanal jag kommer från eller använder under min köpresa. Se därför över möjligheten till fri frakt och returer för att kunna vara konkurrenskraftig och uppmana folk att handla online. Då kan du ha en mindre butik eller t o m övergå till att endast bedriva butiken online. Läs mer om det i Den digitala resan.

Du prioriterar inte marknadsföring som en kostnad

Vi nämnde tidigare i inlägget om att print och marknadsföring är dyrt - och det stämmer fortfarande! Marknadsföring är dyrt, men frågan är hur mycket du kan få tillbaka på de kronor som du investerare. Return On Investment (ROI), är något som är ett populärt begrepp för hur en investerad krona ska kunna blir två kronor. Så fråga dig själv vad din ROI kan bli när du ska köpa de där tidningsannonserna i lokaltidningen eller vad din ROI kan bli när du lägger ut videoklipp och bilder på Instagram. Att marknadsföra ditt företag gratis på Instagram kan vara en god start på ditt arbete med sociala medier.

Tips! Läs artikeln Gratis marknadsföring för ditt företag

Behöver du komma igång med stöd av ett företagslån?

Många av våra kunder tar ett företagslån online för att kunna satsa på marknadsföring inför en högsäsong, för att göra om hemsidan eller något annat projekt som handlar om marknadsföring. En fördel med att ta ett företagslån från Qred är att du när som helst kan betala tillbaka lånet i förtid utan kostnad. Medan andra låser in dig med någon bindningstid för lånet, vill vi att du ska kunna skapa tillväxt och sedan bli skuldfri, utan att behöva betala en krona i onödan!

  • Ansökan tar 1 minut
  • Besked inom 1 timme
  • Pengarna utbetalas samma dag

Lycka till med företagandet!
/Teamet på Qred

Håll dig uppdaterad som företagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil