Saker du bör göra varje dag för att bli framgångsrik

11/9/2018
5
minuter
Glad man i röd tröja ståendes framför en blå vägg med armarna upphöjda framför sig och nävarna knutna

Christian Billing

Marketing Manager Sweden
Qred AB
5
minuter

Undrar du också ofta vad framgångsrika människor gör för att lyckas? Du är inte ensam! I det här inlägget får du tips och råd om hur du ska göra för att skapa framgång.

Gå upp tidigt

Många framgångsrika personer uppger att de går upp tidigare än alla andra, ofta innan kl. 06:00. Går man upp tidigare hinner man med mycket innan resten av familjen, kollegorna, kunderna och konkurrenterna har vaknat. Dessa människor sköter ofta dagens träning, läsning eller administrering av mail under den här tiden. De äter också ofta en bra frukost som start på dagen. En annan sak som bidrar till att dessa människor ofta går upp tidigt är för att de vaknar nyfikna. De vill veta vad den här dagen har i sitt sköte och är spända på vad de kan få gjort - just idag. Många gillar att ha citat med sig i livet, leta upp dina favoritcitat för olika situationer och börja leva efter dem.

Citat! “I have looked in the mirror every morning and asked myself: ”If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today?” And whenever the answer has been ”No” for too many days in a row, I know I need to change something.”
- Steve Jobs

Stå, sitt, gå, repeat!

Sitter du i samma ställning, på samma plats, varje dag? Börja variera dig! Har du ett monotont eller stillasittande arbete, så försök att hitta sätt för att variera din arbetsställning. Ett höj- och sänkbart bord kanske skulle kunna vara en god investering? Det finns billiga och lätt begagnade bord på t ex Blocket. Att ta en promenad på lunchen är inte heller någon dum idé. Då syresätter du kroppens alla muskler och hjärnan för att vara redo för eftermiddagens bestyr.

Skapa balans

Är du konstant stressad eller spenderar du för lite tid med familj och vänner? Se till att skapa balans i ditt liv mellan det som skapar stress och det som kapar stress. Ingen är omänsklig eller odödlig, se till att vila. Går det tungt och du känner dig okreativ och oproduktiv? Släpp det du gör och hitta på något helt annat! Det finns sätt att hantera stress, det handlar mycket om att hitta dina triggers och andra verktyg för att lyckas nå rätt balans. För stress är bra för oss, i rätt mängd och på rätt sätt.  

Ge inte upp

Att vara småföretagare är inte lätt. Ord som säkerhet, trygghet och ledighet är dygder. Något som inte kommer lättsamt. Men om du inte ger upp på din dröm, utan pratar med familj, vänner och kollegor, så kommer det mesta att lösa sig. Du har inte alla svar eller lösningar. Våga ta hjälp!

Lämna inget åt slumpen

När du borstar tänderna, gör det till perfektion! När du sitter på en stol eller på toaletten, gör det med en perfekt hållning! Perfektion föder framgång och för varje sak du känner att du gör bra eller lyckas med, så kommer du att få bättre och bättre självkänsla och förtroende för det du gör.

5 saker som framgångsrika personer gör på fritiden

Framgångsrika personer tar sällan paus. Även om det handlar om att vara framgångsrik i något som inte har med jobb eller hobby att göra, så tar dessa personer sig fram på ett visst sätt.

1. Träning

Rörelse är bra för hjärnan - och för kroppen! Se till att få upp pulsen under minst 30 minuter varje dag, helst 60 minuter. För visst kan du skapa tid i din vardag för 30 minuters powerwalk eller liknande? Kanske kan du ta ett av dagens möten som en långpromenad? Man blir ofta mer pratsam och kreativ när man promenerar.

2. Läsning

Många säger att chefer och VD:ar ska läsa mängder av böcker, flera tiotal böcker om året. Det kanske inte är riktigt sant. Däremot är läsning och fortbildning bra för alla. Se till att utbilda dig i ett nytt ämne eller fortbilda dig inom ett du redan har ett hum om, i alla fall 30 minuter om dagen.

Citat! “Readers are leaders”
- Okänd

3. Vila och meditation

Yoga och meditera varje dag? Mångas taggar sticker utåt, när man nämner meditation. Faktum är att det räcker med att sitta eller ligga på en tyst plats utan intryck. D v s, inget som kan störa dina sinnen. Det är meditation. Det räcker med 10-15 minuter om dagen för att komma ned i puls och låta hjärna och kropp få vila.

4. Hobby

Skaffa dig en hobby! Företaget är inte allt, så se till att skaffa dig en hobby. Gärna något kravlöst som du inte behöver känna stress och press inför.

Tips! Läs artikeln Öka produktiviteten hos dig och dina anställda - 15 tips!

5. Lägg undan mobilen

Om det inte är för att du ska undvika att jobba, så gör det åtminstone för att vara 100% närvarande med din respektive eller familj. Vila ögon, hjärna och lev i nuet.

Vi på Qred önskar dig ett stort lycka till med företagandet!
/Teamet på Qred

Håll dig uppdaterad som företagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil