Är recensioner viktigt för mitt företag?

12/5/2017
2
minuter

Christian Billing

Marketing Manager Sweden
Qred AB
2
minuter

Svaret är enkelt - JA! Men hur får jag mina kunder att recensera mitt företag? Förutom de omdömen som lämnas mun-till-mun så är de digitala recensionerna extremt viktiga för din verksamhet. De flesta recensionerna görs via mobilen så ha det i åtanke när du arbetar med marknadsföring och recensioner. Nedan listar vi några sätt för att få fler och nöjdare kunder.

Google My Business

Det är nödvändigt för alla företag men livsviktigt för en fysisk butik, restaurang, hotell eller något annat företag som får sina kunder till en fysisk plats. I Google My Business kan du lägga till allt från öppettider, adress, vägbeskrivning till hemsida och recensioner. Är du en restaurang i en stad som t ex Borås så lär potentiella kunder söka efter t ex "pizzeria borås",  en lista på restauranger dyker upp och då gäller det att ha den med bäst profil på Google My Business. Har du fler omdömen och en högre rating än dina konkurrenter? Ja, då lär du också få fler gäster till din pizzeria.

Facebook

I Facebooks begynnelse var det oseriöst att ha en Facebooksida som företag, idag är det en hygienfaktor för lyckad kommunikation. Konsumenter söker efter företag i sociala medier och letar upp omdömen från tidigare konsumenter för att jämföra olika företag och produkter/tjänster. Då gäller det att ha en digital närvaro. Har du inte en Facebooksida idag så är det dags att du skapar en, det går fort. Om du redan har en så kan du börja med att be om en recension. Kanske t o m genom någon annan kanal som Instagram eller din hemsida? Du kan med olika plug-in eller andra tjänster enkelt implementera Facebook i din hemsida för en bättre användarupplevelse.

Trustpilot

Trustpilot har vuxit och blivit en av marknadsledarna på svenska marknaden. Det är enkelt att skapa ett gratiskonto på Trustpilot och börja få in omdömen. Men se till att svara alla, oavsett om det är ett lågt eller ett högt betyg. Bemöt kritik och visa framtida kunder att du addreserat problemet och hittat en lösning eller tacka positiva omdömen för en fin recension. Trustpilot har olika paket du kan betala för men är du en småföretagare så räcker oftast gratisversionen.

Det var lite om recensioner och omdömen. Det finns självklart fler tjänster som t ex Yelp, Prisjakt, Tripadvisor och andra branchspecifika tjänster men med dessa tre i din verktygsåda har du kommit långt. Vill du ge oss ett betyg? Betygsätt oss gärna på Google, Facebook och Trustpilot.

Läs mer om qred
/Team qred

Håll dig uppdaterad som företagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil