Är du och ditt företag redo att gå back to business?

12/11/2020
3
minuter

Christian Billing

Marketing Manager Sweden
Qred AB
3
minuter

Den senaste statistiken från UC visar att de kraftiga konkursökningarna vi har fått se under våren i Sverige har mattats av. Vi är åter på normala nivåer och bland våra kunder märker vi att det finns ett stort behov av att investera i sin verksamhet på ett eller annat sätt.

De flesta företag som gick i konkurs under den första vågen var de som låg på ruinens brant redan innan coronakrisen kom. Ett företagslån under den tiden hade antagligen bara fungerat som konstgjord andning för ett sådant företag.

Gick ditt företag inte i konkurs under våren?

Grattis! Nu är det dags att se hur du kan lösa de kommande månaderna och börja förbereda företaget för tiden efter corona.

Turism- och besöksnäringen fick sig en kraftig smäll under första vågen

Restauranger, caféer, hotell och andra verksamheter som är relaterade till turism- och besöksnäringen var de som drabbades hårdast under den första tiden då deras kassaflöden ofta är otroligt känsliga för djupa dalar. De som väl har klarat sig till sommaren får, hoppas vi, se fram emot en bra sommar då många kommer att semestra på hemmaplan. Frågan är bara hur det kommer att gå för de som är beroende av turister från utlandet, då Sverige är ett av de länder som många fortfarande kommer att undvika under sommarens semestermånader.

En del av våra kunder är restauranger, cateringföretag och caféer. Ni är våra vardagshjältar!

Ni ser till att få Sverige att rulla genom att, tillsammans med alla andra småföretagare, bidra till att skapa 4 av 5 jobb i Sverige. Dessutom är ni en stor källa till moms, skatter, avgifter och annat till välfärden. Lägg därtill att ni är en viktig servicefunktion för de som behöver er.

Behöver du anpassa din verksamhet efter den rådande situationen?

Många företag har fått se sig om för förändringar för att hitta nya vägar mot tillväxt. Något som är vanligt bland våra kunder är restauranger och caféer som behöver bygga ut sina uteserveringar för att kunna erbjuda större avstånd mellan borden för att tillmötesgå de krav som ställs.

Andra företag har fått flytta sin verksamhet online och behöver investera i en hemsida och mer marknadsföring. Förändringar är ofta kopplade till kostnader. Oförutsedda sådana.

Att alla måste hjälpas åt under den här tiden är tydligt. Vi har inte ändrat vår mission - att hjälpa Sveriges småföretagare att växa med rätt typ av finansiering.

När du är redo att gå back to business finns vi för att hjälpa dig att växa. Behöver du t ex investera i:

  • Maskiner, verktyg eller utrustning
  • Lokaler eller renovering
  • Anställa personal
  • Marknadsföring
  • Varulager

Då finns vi på Qred här för att hjälpa dig med rätt typ av finansiering. Hos oss får du alltid personlig service och vi är snabbast i klassen när det kommer till ansökan, besked och utbetalning. Allt för att du ska kunna fokusera på ditt företag, inte administrativa processer.

  1. Ansökan tar 1 minut
  2. Besked inom 1 timme
  3. Pengar utbetalas samma dag

Varmt välkommen in med en ansökan!

Håll dig uppdaterad som företagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil