5 anledningar till varför ditt företag ska ha en blogg

8/10/2021
4
minuter

Felix Gisle

Sales & Marketing Trainee
Qred
4
minuter

Bloggar är ett fenomen som bara vuxit de senaste åren. Dock är det nu inte bara privatpersoner som delar med sig av sina upplevelser på bloggar. Företagare, stora som  små, har också upptäckt den stora potentialen med att driva en blogg. Anledningen till det är ganska simpel: Content is king! Och vi letar konstant efter nyare och billigare sätt att marknadsföra våra företag, så vi står ut från konkurrenterna.

Så varför är en blogg något man ska satsa på? Funkar det verkligen så bra som man tror? Svaret är såklart ja! Sanningen är att blogginlägg når 409 miljoner läsare i månaden och det blir bara mer! Om det inte det redan har övertalat dig, så ska vi gå igenom 5 anledningar varför just ditt företag ska ha en blogg.

💸 Kostnadsfri marknadsföring

Du läste rätt! Det kostar inte en krona för dig att driva en blogg. Det enda du investerar är din egen tid och energi som du kan välja att delegera till dig själv eller en kollega som kanske har något intressant att dela med sig av. Därför kan man se bloggen som ett utmärkt verktyg för långvarig marknadsföring som du bör utnyttja till din fördel. Det kan inte bli bättre!

🚂 Driver in fler besökare

Sökmotorer som Google, Yahoo eller Bing är de mest användbara verktygen vi har idag för att hitta den information vi behöver. Det därför superviktigt att just ditt företag ska synas när folk behöver dig som mest. Sökmotorer rankar hemsidor högre i resultatlistan på många olika sätt: Delvis på hur ofta din sida uppdateras, antalet besökare sidan får, men också hur relevant informationen är som folk söker. Det magiska med att blogga är att varje inlägg räknas som en ny uppdatering till din hemsida. Så ju mer kontinuerligt du skriver blogginlägg som din målgrupp är intresserad av, desto större är chansen att folk hittar till ditt företag! 

Se till att skriva inlägg om intressanta ämnen och använd nyckelord som du vill att ditt företag ska associera sig med.

Tips! Läs inlägget Vad är SEO?

😎 Ditt varumärke blir mer personligt

Bortsett från produkterna och tjänsterna som erbjuds på hemsidan så kan en blogg få ditt varumärke att stå ut från andra konkurrenter. Genom att läsa om företagets spännande innehåll kan besökare få en mer personlig bild av ditt varumärke och vad mer det har att erbjuda. Du kan till exempel skriva intressanta historier om ditt företags utveckling, eller ge de bästa tipsen som du tycker leder till framgång. Möjligheterna är oändliga! Oavsett kan du garantera att en blogg kommer hjälpa företags  visioner och värderingar att lysa igenom och därmed skapa en personlighet som folk tycker om.

Tips! Läs inlägget Personalisera ditt varumärke och öka dina intäkter

💼 Du kan framföra din expertis

Bloggande är ett effektiv sätt för dig att kommunicera dina kunskaper och expertis till konsumenter. Blogginlägg som resonerar med läsare har en benägenhet att förstärka företagets rykte i branschen. Du får chansen att visa att det är du som kunder ska komma till för hjälp just för att du vet bäst! Samtidigt kan du också bjuda in andra intressanta personer som gästskrivare där de själva kan dela med sig av sina färdigheter. 

Har du själv någon expertis som du skulle vilja dela med dig av? Läs mer här om att börja skriva hos oss!

📡 Kommunicera på fler kanaler

Sist men inte minst så kan en blogg skapa fler möjligheter för digital marknadsföring. Du kan till exempel dela alla dina blogginlägg via nyhetsbrev och sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn. På så sätt kan du försäkra dig om att dina följare alltid får något nytt intressant innehåll att läsa från ditt företag, även när de inte är aktiva på din hemsida! Sannolikheten att ni sedan får fler besökare ökar också enormt eftersom inläggen kan enkelt delas vidare. Något som en sökmotor definitivt kommer att reagera på!

Tips! Läs inlägget Därför bör ditt företag ha en Facebooksida

Hoppas du nu känner dig redo att skriva lite innehåll för ditt företag. Ibland kan det vara svårt att komma igång, men glöm inte att så länge du har kul med det du skriver så kommer dina läsare vilja ha mer. Vi har alla våra kreativa sidor, var inte blyg att visa din!

Lycka till med bloggandet!

/ Felix

Håll dig uppdaterad som företagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil