5 tips till företag efter pandemin

2/5/2022
3
minuter
En kompass som lutar mot en fönsterkarm

Andreas Andersson

Marketing Assistant
Qred
3
minuter

Äntligen har pandemin börjat lätta och det klagar nog ingen över. Den förde dock med sig en hel del ändringar och som företagare bör du vara beredd på att anpassa dig. I det här inlägget går vi igenom vad du bör tänka på!

Digitalisering 💻

Eftersom många har suttit hemma hela pandemin har köpvanor ändrats. Kunder köper nu sina varor online och som företagare bör du haka på trenden. 


Se över din bransch och tänk efter - hur kan jag styra om? Är du exempelvis restaurangägare kan du börja erbjuda hemkörning. Bolt Food, Foodora och Uber Eats har växt så det knakar och har gjort det hela väldigt lätt att implementera! 

Läs om 7 enkla tips att marknadsföra din restaurang

Använd din data effektivt 📊

Det här spinner vidare på föregående punkt, börjar man digitalisera sin verksamhet bör man också se till att övervaka den lättillgängliga datan.

Se dock till att samla rätt data (enligt GDPRs regler) och använd den på ett effektivt sätt! Det kan hjälpa dig att förstå kundernas behov, vilka produkter som säljer bäst och mycket annat!

Tips! Vi har en guide om hur du som småföretagare kan använda dig av Google analytics på ett lätt och effektivt sätt - helt gratis!

Investera 💸

Många företag har legat i sparläge för att överleva men i och med att pandemin lättar ändras spelplanen, många styr nu om. 

För att hålla takten med konkurrenterna bör man se över hur man kan skapa tillväxt, det kan handla om anställningar eller investeringar av olika slag.

Vill du växa betyder det ofta ökade kostnader, något som kan vara svårt att täcka själv. Vi på Qred erbjuder både företagslån och factoring om du behöver stöd! 🙌

Förbättra framförhållning i företaget 🔮

Det är såklart lätt att vara efterklok, men tänk om man hade vetat att den här krisen skulle komma! Visst hade man hanterat det lite annorlunda?

Även om det förmodligen tar ett tag innan nästa pandemi kan det vara smart att ta lärdom av vad som hänt. Fundera över hur du kan förbereda dig bättre för nästa oväntade incident!

Mitt tips är att försöka öka företagets likviditet för att ha mer spelrum, samt före en närmare dialog med dina kunder. Om du vet kundernas behov är det lättare att planera vad du ska göra härnäst. Förbättra framförhållningen helt enkelt! 

Här kan du läsa om 10 tips för bättre likviditet i ditt företag!

Videomöten 🎥

Google meet, Microsoft Teams och Zoom är också några produkter som växt så det knakar, det har nog alla märkt.

Istället för att flyga eller åka tåg till möten, kör dem istället över länk. Du sparar tid, energi, pengar och får igång affärerna snabbt och smidigt! Klimatet klagar inte heller.😉 Hur bra som helst! 

Funderar du över hur du kan förbättra dina möten? Läs våra 15 tips

Det var allt för den här gången, lycka till!

/Andreas

Håll dig uppdaterad som företagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil