5 anledningar att använda ett faktureringsprogram

10/12/2015
4
minuter

Christian Billing

Marketing Manager Sweden
Qred AB
4
minuter

Den här artikeln är skriven för Qred av Jennifer Sandström som är ansvarig för marknadsföringen av Zervant i Sverige. Fler artiklar och nyttig information om företagande och ekonomi hittar du på Zervants blogg.

Varför ska jag sköta både faktureringen och bokföring själv?

Har du precis startat företag eller är du en mer erfaren företagare? Oavsett om du är ny eller gammal i gamet så kan du alltid hitta nya sätt för att driva företaget mer effektivt. Känner att du att tiden räcker till för alla arbetsuppgifter? Eller önskar du att du kunde lägga mer fokus på det som är din huvudsyssla i företaget? Att fakturera och bokföra är exempel på två administrativa uppgifter som många önskar att de slapp lägga energi på och som ofta upplevs som krångliga. Du skulle kunna leja bort bokföringen åt en redovisningskonsult, men det kostar en del. Jag har ett bättre förslag och ska nu förklara varför du tjänar på att sköta både faktureringen och bokföring helt själv med hjälp av ett bra program!

Det finns många program för fakturering och bokföring ute på marknaden, Zervant är ett av dem och erbjuder båda delarna. Zervants faktureringsprogram är utmärkt för dig som behöver fakturera kunden och samtidigt vill bokföra mer effektivt. Bokföringsprogrammet i Zervant lämpar sig för dig med enskild firma som bokför enligt kontantmetoden.

Varför ska du använda ett faktureringsprogram?

1. Enklare att fakturera

Genom att använda ett fakturaprogram behöver du inte tänka på hur fakturan ska se ut eller hitta en passande fakturamall - det är redan ordnat åt dig. Dessutom kan du spara varje kunds uppgifter och på ett smidigt sätt återanvända dessa om du fakturerar samma kund återkommande gånger. Det är alltså mer effektivt vid varje fakturering!

2.  Få betalt snabbare

Du har fakturerat kunden - men har du koll på när kunden betalat? Med ett faktureringsprogram får du bra översikt över alla skickade fakturor och kan enkelt följa upp om pengarna kommit in. Du markerar fakturor som betalda antingen manuellt eller via information från din bank. Dessutom kan du se vilka fakturor som är förfallna och upptäcker snabbt vilka kunder som behöver en påminnelse, något som är viktigt för att garantera att betalningen tillsist kommer in och ju förr desto bättre.

3. Effektiv bokföring

En av de största fördelarna med ett faktureringsprogram som inkluderar bokföring är att så fort en faktura markeras som betald bokförs den direkt. Du behöver inte tänka på debit och kredit för bokningen utan det sker automatiskt. Vidare kan du sköta resterande bokföring direkt i programmet - allt presenteras i överskådliga rapporter och du har all information du behöver inför årsbokslut och deklaration. Dessutom finns möjligheten att exportera SIE4I-filer.

4. Undvik misstag

Ett faktureringsprogram har koll på vad som gäller och ser till att fakturering såväl som bokföring sker korrekt och enligt de lagar och regler som gäller. Det innebär att du kan släppa fokus från just det och istället koncentrera dig helt och hållet på ditt företag. När du skapar fakturor är det också enkelt att se vilken information som behövs, en färdig fakturamall minimerar risken av att glömma fylla i någon viktig information.

5. Samlat på en plats

Det finns separata program för fakturering och bokföring, och det är en stor fördel om du hittar ett prisvärt program där du kan sköta båda delarna. Kan du föreställa dig hur skönt det är att ha allting samlat i samma program? Detta gäller även för all information gällande dina kunder och produkter/tjänster - du lägger in dem i Zervant och de finns sparade där tills nästa gång du behöver dem! Alltså, genom att använda Zervant har du allt ifrån fakturering och bokföring till kundregister, produktregister och tidrapportering samlade på ett och samma ställe!

Tips: Prova Zervant gratis under 30 dagar och upptäck hur snyggt och enkelt ett faktureringsprogram kan vara! Om du vill fortsätta fakturera betalar du från 59kr/månad annars går ditt konto över till gratisversionen där du fortfarande kan sköta bokföringen.

Håll dig uppdaterad som företagare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tillgång till de senaste nyheterna, instruktioner och inspirerande innehåll för företagare!

Prenumerera idag

Footer

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil